Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Peeling för hela kroppen – 11 mjukgörande produkter!

15 maj, 2020 
AvRebecca Wictor
Peeling för hela kroppen
Njut av en peeling i hårbotten, på händerna eller ansiktet. Förnyar huden och ger lyster. Här är våra peelande favoriter just nu.
Annons

Vill du få fram lyster i huden inför sommaren? Då är det dags för peeling. Hela poängen med just peeling är att ta bort gamla och döda hudceller så att nya celler produceras, vilket i sin tur ger en jämn och frisk hy. Genom peeling stimulerar du kroppens egna förnyelseprocess.

Peeling för hårbotten, ansikte, fot och hand!

Idag finns det många olika sorters peeling, för i princip alla kroppsdelar. De vanligaste alternativen är kemisk-, korn- eller syrapeeling. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar med syror, till exempel BHA och AHA. Det som är viktigt att tänka på när du använder syra är att använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor efteråt, då huden blir extra känslig.

Enzympeeling kommer ofta i form av en kräm eller gel som du lägger på ansiktet som en mask som på egen hand tar bort dina döda hudceller. Och kornpeeling är en mer klassiska peeling gjorde på bland annat socker, salt eller krossat mandelskal.

Annons

11 härliga peeling-produkter

Det finns som sagt peeling för alla våra kroppsdelar, hur skönt låter det inte med en peeling för hårbotten. Här tipsar vi om 10 bra peeling, som vårdar din kropp från topp till tå:

Peeling för ditt ansiktet:

Eucerin peeling serum

En dubbelverkande nattpeeling och serum i ett, från Eucerin. AHA-komplex ger en mild peeling av huden när du sover, tillsammans med serumet som är fullsmockat med hyaluronsyra reducerar den dina djupa rynkor och ger huden lyster. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Scrub med björkbark från Lumene

En mjukgörande, oljefri scrub för ansiktet från Lumene, med små bitar av björkbark. Rengör på djupet och minskar dina porer. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Enzymatic peeling från N.C.P

N.C.P Essentials har tagit fram en underbar enzympeeling för ansiktet. Innehåller både AHA- och BHA-syra som tar bort döda hudceller och rengör porerna. Ger otrolig lyster och spänst. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Peeling för din hårbotten:

Scrub för hårbotten från Kerastase

Det är otroligt skönt att använda en scrub i hårbotten. Den här från Kérastase verkar lugnande på din hårbotten och doftar gott av apelsinskal. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Peeling för hårbotten

En annan scrub till hårbotten som rengör på djupet är denna från Ikoo, som löddrar direkt när du masserar in den i din skalp. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Peeling för kroppen:

Body scrub från Frank Body

En härlig scrub från Frank body för hela kroppen med doft av socker, karamell och kaffe. Ger huden lyster och har en härligt svalkande effekt av pepparmint. Här kan du köpa den (reklamlänk)

BOdy scrub från Oribe

En lyxig och otroligt mjukgörande body scrub från Oribe. Tar bort döda hudceller på hela kroppen och återfuktar ordentligt. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Filorga scrub body

En kemisk och mekanisk scrub från Filorga som dubbel-exfolierar och återfuktar. En krämig peeling som ger direktresultat. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Peeling för fötter:

Fotscrub från Formula 10.0.6

En scrub från Formula 10.0.6 som lugnar och vårdar dina fötter. Avokadoolja som mjukgör och pepparmint som kyler dina trötta fötter. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Peelingstrumpor från Kocostar

Skäm bort dina fötter med ett par peelingstrumpor, från Kocostar. Låt sitta på foten i 90 minuter och sedan kommer huden förnyas inom två veckor. Ett perfekt sätt att starta sommarhalvåret på. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Apolosophy fot scrub

En skön exfolierande fotpeeling från Apolosophy, med mjukgörande rapsolja. Massera fötterna rejält efter ett bad för bäst effekt. Här kan du köpa den  (reklamlänk)

LÄS MER:

Annons