Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Proffsens 8 bästa trick för en festmakeup med det lilla extra

27 dec, 2019 
AvJessica Blockström
sminktips
Årets sista fest står för dörren! Vi bad några av Sveriges bästa makeupartister om deras smartaste knep som ger din nyårslook det där lilla extra.
Annons

Låt det glittra

Glitter-y eye squad från Pixi. Instant light eye från Clarins.

Alexandra Aronsson, frilansande makeupartist:

”Med glitterögonskugga får du snabbt det där lilla extra. Mitt tips är att du gör ögonmakeupen först av allt. Då kan du lätt ta bort det som trillat ner under ögat utan att förstöra bas och concealer. Preppa ögonlocket med en primer för att få skugga och glitter att fästa bättre. Dutta på glitterskuggan. Vill du inte ha så mycket? Lägg den som en eyeliner närmast fransarna, fint både på ögonlocket och under ögat.”

Annons

Highlighter ger fin effekt

Face & body glow från Dior.

Susanna Medina Lopez, Dior:

”Favorit till fest är en highlighter, det gäller dock att välja rätt. Tack vare glansiga pärlemorfärgade pigment passar vår nya riktigt fint även på mogen hy. Har du ojämn struktur? Mixa i din foundation och applicera tunt i hela ansiktet, det ger fräschör. Eller använd highlightern punktvis. Jag tar lite vid inre ögonvrån för att öppna upp blicken samt som ett C från yttre delen av brynet, ner till tinningen och in igen till under yttre ögonvrån.

Annons

Highlightern är perfekt även på skulderbladen, handryggen och nyckelbenen. Sist men inte minst kan du ha den i stället för strumpbyxor. Lägg längs med vristen och på främre delen av smalbenen samt mitt på låren, undvik knäna. Formulan är vattenfast så du kan dansa hela nyårsnatten utan att lystern försvinner.”

Sotade ögon

mia högfeldt
Crayon khôl terrybly black från By Terry. Les 4 ombres i Lumiére et opulence, Chanel.

Mia Högfeldt, frilansande makeupartist:

”Ett sotat öga är tacksamt då det passar nästan alla. Håll dig till en enkel teknik där du arbetar in färgen likt en ’gloria’ runt ögat. Lägg en svart mjuk penna närmast franskanten över och under ögat. Jobba in pennan vid fransrötterna med pensel och lägg sedan en ögonskugga i samma nyans ovanpå.

Annons

Skuggan absorberar överflödig olja från pennan, gör att den sitter bättre och intensifierar blicken. Till sist är det viktigt att försöka komma så nära fransroten som möjligt med mascaran. Jag lägger ett plektrum mellan fransarna och huden. På så sätt kan jag verkligen jobba in formulan utan att det blir kladdigt.”

Rött hela kvällen

Mac
Prep+prime lip och Retro matte liquid från Mac.

Massimo Mazzotta Møller, Mac:

”För att hålla matta röda läppar snygga hela kvällen, grunda med en primer för att ytan ska bli jämn och applicera sedan ditt läppstift. Behöver du bättra på färgen under kvällen utan att det blir kakigt eller kladdigt? Bit av mot ett papper, applicera ytterligare primer ovanpå läppstiftet för att mjuka upp det lite och måla sedan på ett nytt lager med färg. Det kommer att se ut som nytt.”

Annons

Lyxig lyster

Joel Niviere
Neo nude a-blush och Fluid sheer från Armani.

Joël Nivière, makeupartist för Giorgio Armani Beauty:

”För den här speciella kvällen är glow i basen mitt tips. Undvik pudriga foundations och mattande puder som har en tendens att göra hudtonen askig i nattens ljus. Fokusera bara på T-zonen om du behöver puder.

Flytande rouge i korallton på kinderna är där­emot perfekt, det ger en fräsch look. Addera lite flytande highlighter i champagneton för glow. Det ger det där extra om du applicerar den på kindben, brynben, i amor­bågen och till sist på axlar och nyckelben.”

Annons

Fixera med puder

Fanny Lagervall
Air light compact powder och Brush blush från Lumene.

Fanny Lagervall, frilansande makeuprtist:

”Jag börjar alltid med primer på huden och på ögonlocken som en förberedande grund. Men mitt absolut viktigaste steg för att få makeupen att hålla är puder.

Fixera med löst puder när du är klar och ta med dig en dosa med kompakt puder plus en mindre borste i partyväskan och använd under kvällen i T-zonen för att hålla oljan borta. Det gör att sminket sitter snyggt länge.”

 

Skimrande effekt

robin werner
Wonderswipe från Rimmel.

Robin Werner, Rimmel, Bourjois och Max Factor:

Annons

”Min favorit till fest är sotade ögon med skimrande highlighter på mitten av locket. Där är Wonderswipe från Rimmel perfekt. Den lägger sig som en tunn slöja vilket ger en 3D-effekt. Ögonlocket får en finare form och ser inte så platt ut. Den kan även användas som metallglimrande eyeliner.

Då grundar jag med en svart eyeliner först, den fungerar som mall för glitter­linern. Tack vare den reflekterande effekten så behöver det inte bli så perfekt, det är en förlåtande detalj och smart om du inte är så van att måla eyeliner.”

 

Glöm inte läppennan!

martin jansson
Perfect moisture lipstick Gorden edition, Sculpting lipliner Ruby gem från Isadora.

Martin Jansson, Isadora:

”För att få din gnistrande läppfärg att hålla hela kvällen behöver du tre makeup-produkter: läppenna, läppstift och transparent puder. Fyll i läppkonturerna och måla hela läppen med läppennan, som ska gå i samma nyans som stiftet. Addera ett tunt lager av ditt läppstift och pudra läpparna med ett transparent puder. Avsluta med ytterligare ett lager läppstift. Resultatet sitter genom snittar, bubbel och nyårsmiddagen.”

Läs mer:

Annons