Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Radiofrekvens – hudvårdstrenden alla pratar om!

30 jan, 2024 
Avjessica Blockström Hember
Radiofrekvens, hudvård.
Ännu en ny hudvårdstrend har uppstått, denna gång är det metoden radiofrekvens. Trenden används både på salong och hemma och har underbara resultat på huden.
Annons
Så föryngrar du huden med tio årBrand logo
Så föryngrar du huden med tio år

Tänker du på musik, trafikinformation och Dagens Eko när du hör ordet radiofrekvens? Inte så konstigt men faktum är att elektromagnetiska vågor med just den här frekvensen har riktigt fina effekter på huden. Metoden har använts inom kirurgi och för smärtlindring länge men sedan några år tillbaka kan du också hitta RF, som det förkortas, både som behandling på salong och i hudvårdsapparater för hemmabruk.

Hudvårdstrenden radiofrekvens.
Hudvårdstrenden radiofrekvens.

Så fungerar det: Radiofrekvensen sänder ner ström i huden där vävnaderna värms upp. Det både drar ihop och stimulerar kollagen samtidigt som värmen gör att blodcirkulationen blir bättre och cellförnyelsen går fortare. RF ger ett direkt uppstramande resultat men på sikt får den behandlade huden också ett lyft med allt från bättre spänst och tydligare konturer till jämnare struktur och mer lyster. Det behövs ingen läkningstid, melaninet påverkas inte vilket betyder att det går att använda på alla hudtoner och det gör inte ont. Vissa reagerar med rodnad och svullen hud direkt efteråt men det är ovanligt. Vill du ha snabba resultat? Då är salong det bästa valet men det kostar också mer.

Annons

Radiofrekvensprodukter

Vivace Experience.
Vivace Experience.

1. Vivace Experience är den stora snackisen på salong just nu, en innovativ och kraftfull behandling som kombinerar just radiofrekvens med micro­needling, LED-ljus, specialserum och peptidmask. Bäst effekt får du av en kur på tre tillfällen, då kan du se ett tydligt lyft av huden, bättre studs och slätare yta. Från ca 5 000 kr/gång hos Qvi Si.

Skin RF Radio Frequency Skin Tightening Device från Current Body.
Skin RF Radio Frequency Skin Tightening Device från Current Body.

2. Skin RF Radio Frequency Skin Tightening Device från Current Body glider fint tack vare små kulor och skickar ut det som heter bipolära radiofrekvensvågor ner i huden där en speciell teknologi håller den ultimata temperaturen för att boosta kollagen. Ca 3 409 kr.

FAQ 102.
FAQ 102.

3. FAQ 102 är en välutrustad stav som styrs via en app. Förutom radiofrekvens kan du växla mellan elektrisk muskel­stimulering, pulserande massage och åtta olika LED-ljus, funktioner som jobbar för jämnare hudton, bättre spänst, ökad fuktnivå och mindre synliga linjer och porer. Ca 7 795 kr.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons