Artikeln innehåller reklamlänkar
bästa rouge bästa blush – rouge bäst i test
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern
0:34

Efter reklamen: Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

(0:34)

Slå på ljud

Det är en självklarhet att rouge är trendigare än någonsin. Känns det som att det saknas något när du sminkar dig? Då är det antagligen rouge! Kan vara att du glömt den helt, eller ska våga ta lite till – det är verkligen produkten som garanterar en pigg och naturlig sminklook. När vi lägger en bas med en foundation eller cc-cream så försvinner våra naturliga, rosa kinder. Så om du vill ha en friskt och naturligt resultat ska du alltid avsluta med en rouge.

Feminas redaktion har testat 5 rouger och valt ut sin favorit! Scrolla även vidare för att läsa vilken rouge som passar din hudton bäst och hur du applicerar en rouge för bästa resultat.

Rouge bäst i test – Femina testar fram den bästa rougen

Scrolla vidare för att läsa mer om produkterna:

Bäst i test: Bästa rouge 2023

Femina-redaktionen har samlat 5 balsam som ger dig volym – och listat för- och nackdelarna med produkterna. Scrolla vidare för att se Feminas utvalda favorit!

Bäst i test: Hårmousse för volym – Årets trendigaste hårprodukt

Bästa rouge för glow, Blush Jewels – Babor

Förutom att rougen kommer i en lyxig förpackning, får du med Babors Blush Jewels, ett resultat med mjukt rosiga kinder med ett härligt, och lagomt glow. Rougen kommer som fina puderpärlor i två lika rosa nyanser. Den är väldigt pigmenterad så man behöver inte mycket produkt. Dutta borsten försiktigt, och slå av den så du får lagomt med produkt på. Perfekt för sig som är ute efter en puderrouge som ger ett lagomt glow.

Här kan du läsa mer om Babors Blush Jewels (länk till butik)

Fördelar:

 • Lätt att jobba in.
 • Ger ett fint glow.

Nackdelar:

 • Lätt att få för mycket produkt på borsten.
 • Priset.

Bästa liquid blush, Sunset Kiss – Rodial

En skimrig liquid blush som nästan ger ett resultat som en highlighter. Den är väldigt pigmenterad, så det räcker med nån droppe för att få ett fint resultat. Rougen kommer i en pimpettapplikator så det är lätt att få ut rätt mängd.

Du kan köpa Rodials rouge, Sunset kiss här (länk till butik)

Fördelar:

 • Behöver inte mycket produkt.
 • Lätt applikator.
 • Ger ett fint glow.

Nackdelar:

 • Priset.
 • Kan bli för skimrig för en rouge, beroende på vad man gillar.

Locktång bäst i test: Femina utser årets bästa locktång för alla hårtyper

Bästa cream blush till budgetpris, Radiant cream color stick – BeautyAct

BeautyActs krämrouge kommer i flera olika nyanser. Femina-redaktionen har testat fram sin favorit, Spring Fling. Dessa rouger är en aningen tunna och oljiga i formulan, vilket passar dig som vill ha ett naturligt resultat. Den är inte så pigmenterad så man jobbar upp med lager, tills man får ett resultat man gillar. Är perfekt för en bar hud utan foundation eller cc-cream. Den kommer absolut bli en favorit i sommar!

Här kan du läsa mer om BeautyActs blush stick, Spring Fling (länk till Kicks)

Fördelar:

 • Ger ett naturligt resultat.
 • Ger en fin lyster.
 • Passar dig som vill ha en rouge som man får jobba med lager.
 • Priset.

Nackdelar:

 • Kan upplevas för oljig.
 • Tar slut fort.

Bästa rouge för naturligt resultat, Ambient Lighting Blush – Hourglass

Ett puderrouge som kommer i olika nyanser, som ger ett naturligt resultat utan att det känns för skarpt på kinderna. Du behöver inte mycket produkt, vilket gör att den håller länge. Det finns ett fång av nyanser att välja mellan, hitta din favorit!

Här kan du läsa mer om Ambient Lightning Blush från Hourglass (länk till Bangerhead)

Fördelar:

 • Ger ett naturligt resultat.
 • Lätt att jobba med och smälter fint in i huden.
 • Ger ett lagomt glow.

Nackdelar:

 • Priset.

Bästa krämrouge, Natural Glow Skin Tone Perfector – Lumene

En uppbyggningsbar liquid blush som ger ett natuligt och friskt resultat. Formulan har en lättarbetad gelkonsistens som lägger dig mjukt på huden. Applicera med en svamp eller borste för bästa resultat.

Här kan du läsa fler recensioner om Lumenes liquid blush (länk till Lyko)

Fördelar:

 • Priset.
 • Ger ett natuligt glow.
 • Naturliga och fina nyanser.

Nackdelar:

 • Applicerar man med fingrarna kan resultatet kännas ojämt.

Batiste torrschampo – här är skillnaderna mellan de olika sorterna

Vilken färg på rouge ska man ha?

Här är 3 smarta knep för att hitta rätt färg på rouge!

Rouge efter din naturliga kindfärg

Välj en rouge som är lik din naturliga kindfärg. Få upp flåset och kolla vilken nyans du får på kinderna och hitta sendan en rouge som liknar dina naturliga rosenkinder.

Rouge baserat på din hudton

Som när man väljer foundation, kan du även göra med rougen. Välj rätt rouge genom att gå efter din hudton. Har du en kall ton, leta efter rouger i kalla nyanser – och tvärtom, varm underton ska ha en varma rouger. Har du en naturlig underton så är det bara att välja och vraka!

Rouge efter dagens läppstift

Välj ut en rouge utifrån din läppfärg för dagen. Bär du ett korallfärgat läppstift, sasta på ett rouge i samma nyans. Undvik dock detta knep när du har röda läppar. Då ska du satsa på en naturlig rouge som i en jordnära nyans, likt en bronzer.

Vilken färg på rouge ska man ha?

Vart ska man ta rouge?

Beroende på vilket resultat du är ute efter, så kan du applicera din rouge på lite olika ställen. Om du applicerar rouge högt på kindbenen så får du ett härligt och friskt lyft. Placerar du rougen på kindäpplet för du ett resultat med naturliga rosenkinder som ger ett mjukt intryck. Applicera alltid lite rouge på näsan för att få en mer naturligt – och piggare resultat!

Hur använder man krämrouge?

För att få bästa naturliga och jämna resultat – applicera krämrougen på handen och dutta borsten eller svampen tills du får en jämn täckning över den utvalda applikatorn. Tänk sedan på att inte dra med borsten eller svampen över kinderna, för då kan du råka dra med dig din foundation och resultatet blir fläckigt – dutta in produkten!

Foto: Shutterstock/TT

Mest läst