Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så blir dina fötter salongsfina

24 jun, 2015 
AvFemina
Annons
vackra-ben-pa-kvinna
Gör fötterna glada – ägna dem lite extra omtanke.

Det är dags att låta fötterna titta fram. Men efter en lång säsong i strumpor och skor kan tår och hälar behöva lite extra omtanke innan det är dags för öppna sandaler och snygga slingbacks.

Det bästa är såklart att sköta fötterna och putsa på formen någorlunda regelbundet. Att unna sig ett fotbad någon gång i månaden, göra en peeling ungefär varannan vecka, passa på att fila lite varje gång man duschar och smörja in dem lika noga som resten av kroppen, helst varje dag.

Fila fötterna på torr hud. Tänk på att alltid fila nerifrån och upp, inte sida till sida. Det kan skapa fula och svidande sprickor. Använd gärna en fil med två olika ytor, en lite grövre och en finare som gör huden slät. Skrubbar gör du bäst när huden är lite fuktig, speciellt om det är socker eller salt i basen då de produkterna behöver vattnet för att smälta. Skrubben tar bort döda hudceller och ger cirkulationen en skjuts.

Annons

Hoppa över att smörja huden mellan tårna, det kan leda till fotsvamp. Däremot är det skönt att massera in fotcrème en bit upp på benen. Många fotcrèmer har en svalkande effekt som ger en lätt känsla till både fötter och vader under varma dagar.

Har fötterna fallit i glömska under längre tid kan det krävas mer än enbart fotbad, crème och fil. Exfolierande strumpor är en ny typ av produkt som dykt upp i flera varianter den senaste tiden. Strumpan ska bäras i ungefär 90 minuter. Effekten kickar in ett par dagar senare, ibland kan det dröja upp till en vecka. Det är alltså inte någon snabb lösning, men tålamod lönar sig. Efter strumpbehandlingen faller trist och hård hud bort – allt är glömt och förlåtet och fötterna är precis som nya.

Bra att veta

Om du tar på dig exfoliernade strumpor, gå omkring eller håll fötterna på golvet – lägg inte upp dem på bordet. Vätskan som finns i sockorna är till för den grövre huden på undersidan av fötterna. Det gör inget om det råkar komma lite grann på ovansidan, men det kan bränna till ordentligt om den tunna huden utsätts under hela verkningstiden.

MISSA INTE ATT LÄSA:
Produkter för fina fötter

Annons