Naturlig osminkad look

No makeup makeup-looken går aldrig ur tiden, den där som får dig att se ut som du bara råkade kliva ut genom dörren utan att göra något och ändå ser fräsch, pigg, nypeelad, snygg och rosig ut. Så hur får man till det? Lite bra smink på rätt ställen hjälper. Här är några trick att tänka på och tips på produkter att pröva.

Lägg tid på grunden

Första steget är alltid hudvården, det kommer att märkas när du slarvar men om din hud är i form glider sminket på snyggare och blir mindre synligt. Makeupartister spenderar ofta längre tid på att preppa huden med fuktcremer osv än på själva makeupen. Förutom att använda bra produkter är några korta minuters massage under rengöringen på kvällen något som gör skillnad.

Investera i bra basprodukter

Du vill inte täcka huden med foundation och concealer men ändå göra fläckar, rodnader och mörka ringar mindre tydliga. Välj basprodukter utan puder och arbeta bara där det behövs. Det kanske räcker med bara concealer under ögonen och lite runt näsvingarna. Jobba i fina tunna lager och lägg fokus på att blanda ut produkterna ordentligt. Ett bra trick är att applicera först med fingrar eller pensel och sedan dutta på med en lätt fuktad makeupsvamp. Då får du riktigt snyggt jämn och skir finish som gifter sig med huden.

concealer som trollar bort, jämnar ut och ger fukt

Hyaluronic-Hydra Concealer från By Terry trollar bort trötthet utan att själv synas med sin återfuktande och utjämnande formula. Den kommer i 6 nyanser, kostar 389 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

hudvårdande concealer och foundation i en liten burk

Concealer och foundation i ett som du lätt arbetar in i huden med fingrarna är den moderna klassikern Un Cover-Up från RMS Beauty. Det finns 16 nyanser, den kostar 415 kr och du hittar den här (reklamlänk från Adtraction).

Ge kärlek till brynen

Att fixa till bryn gör mycket för helheten men här pratar vi inte om att måla grafiska och perfekt formade instagram-bryn. Ge dem lite kärlek, färg och fyllighet med en brynmascara och vill du få ut lite extra av den här fiffiga produkten börjar du med att borsta den mot växtriktningen för att sedan vända och sätta formen.

brynmascara med volymeffekt

Gimme Brow+ från Benefit är en klassiker som med sin mikrofiber-fyllda formula och lilla spolborste ger bra kontroll, mer volym och snygg definition av brynen. Du kan välja mellan 10 nyanser, den kostar 349 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Sikta in dig på bruna paletten

Svart är den bäst säljande färgen på både mascara och ögonpenna men vill du ha en mjukare och naturligare makeup är ett väldigt lätt sätt att byta till brunt här istället. Det ger definition men samtidigt blir det inte samma hårda kontrast som svart och det fungerar oavsett vilken ögonfärg du har.

mascara från Clarins i brunt
PELTIER Jeremy

Wonder Perfect Mascara 4D från Clarins finns i Perfect Brown. Den kostar 299 kr och finns här (reklamlänk från Apprl).

Välj krämiga konsistenser

Rouge i krämig form, vare sig det är fast eller flytande, är lätt att tona ut. Du kan med fördel applicera med fingrarna och färgerna gifter sig fint med huden. Effekten blir att friskheten ser ut att komma inifrån. Vill du ha en uppiggande finish - välj en persikoton.

persikofärgat rouge i stiftform

Teint Idole Ultra Wear Blush Stick från Lancôme går att applicera tunt för en skir effekt men också bygga på om du önskar mer tryck i färgen. Här finns tre nyanser. Det kostar 450 kr och du hittar det här (reklamlänk från Adtraction).

Utnyttja ljuset

Highlighter är en produkt många är rädda för men då missar man att det finns massor av riktigt bra varianter som inte ger glittrande discoeffekt. Om du plussar på lite ljusreflektion där solen vanligtvis träffar så ger du huden ett vackert lyft. Välj då en highlighter med bara lite skimmer eller optisk glans.

lyxiga stift med glitterfri highlightereffekt

Lit Up Highlight Stick från Westman Atelier smälter ihop med huden för magisk glitterfri lyster och finns i tre nyanser: helt transparenta men lätt iriserande Lit, Nectar med uppfräschande persikoton och Brulée är en bronsig guld som ger solkysst känsla. Det kostar 560 kr och finns här.

Byt läppstift mot balm

Läppstift är snyggt men vill du ha en no makeup-look är det bättre att gå för ett vårdande och mjukgörande läppbalsam. Det behöver inte bli färglöst för det, idag finns massor av härliga varianter som är tonade. Men då de släpper igenom din egen läppfärg blir effekten mer naturlig.

läppbalsam som ger färg, vård och lyster

53346_MAC_011320_MAC_05_GlowPlayLipBalm_000534_sRGB150.jpg

Glow Play Lip Balm från MAC ger vård och snygg ton utan att läpparna känns täckta. Här hittar du massor av färger, t ex Sweat Treat som har en beigerosa ton och Grapely Admired som passar om du vill ha en naturlig effekt på mörkare läppar. Det kostar 185 kr och finns här (reklamlänk från Adtraction).