Artikeln innehåller reklamlänkar
4 sminktips för dig med mogen hy
1:12

Efter reklamen: 4 sminktips för dig med mogen hy

(1:12)

Slå på ljud

Den glänsande highlighter-trenden à la Kardashians börjar släppa greppet, istället ser vi en betydligt naturligare och fräschare hudlyster som spirar. Men hur får man till det när huden känns trött och blek efter vintern? Satsa på mycket fukt och C-vitamin i hudvården och välj den nya typen av balmliknande basprodukt som ger mer mjuk lyster än skimrande glans. Det finns i allt från primers att ha under foundation till stift som passar när du vill ha mer punktmarkerad effekt. Det fina är att de här produkterna är väldigt lätta att använda även på en mogen hy då de snarare blir som ett filter som suddar ut än framhäver. Här är några favoriter.

Glossy Glow Stick Dewy Nude från Isadora

Isadora var tidigt ute med att erbjuda en mer balmig highlighterfinish, hos det här svenska märket finns prisvärda Glossy Glow Stick Dewy Nude som är lika fin på kindbenen som på läpparna med sina lätt uppljusande ton. Den glider på lätt, har silkeslen och behaglig känsla med gelliknande konsistens och innehåller både mjukgörande och återfuktande ingredienser. Hållbarheten är inte dess starka sidan men stoppa stiftet i väskan så kan du enkelt bättra på under dagen.

Glossy Glow Stick Dewy Nude från Isadora kostar 129 kr och finns här (länk till butik).

Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier

mjukt och hudvårdande glowstift

Detta lyxiga stift är ljuvligt balmig i formulan, smälter in i huden och gör att den ser ut som din hud fast bättre. Det finns i tre nyanser men de två som heter Lit och Nectar passar bäst när du vill framhäva partier med en lyster som ser ut att komma från insidan. Båda är transparenta där Lit ger en mjukt iriserande effekt och Nectar har en rosigt fräsch persikoton. Den tredje nyansen som heter Brulée är bättre när du önskar en solkysst hudkänsla.

Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier kostar 560 kr och finns här.

multifunktionellt highlighterstift

Skin Fetish: Highlighter + Balm Duo från Pat McGrath Labs

Här får du två stick i en förpackning där ena sidan bjuder på traditionell om än mjukt skimrande highlightereffekt och den andra ger din hud en mer fuktig glow som också mjukar upp med hyaluronsyra, aloe vera och arganolja. Formulan går att bygga upp, använd gärna fingrarna och pressa in produkten. Finns i tre nyanser.

Skin Fetish: Highlighter + Balm Duo från Pat McGrath Labs kostar 679 kr och finns här (länk till butik).

primer med fin lystereffekt

Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier

Precis som namnet antyder är inte det här en traditionell highlighter men den har ändå en modern lystergivande effekt. Denna primer är mjukt mjölkig i konsistensen och smälter in i huden med sin silikonfria, fuktgivande och peptidboostade formula. Några droppar får hela huden att se fräschare ut och reflekterar ljus med osynligt pärlemorextrakt vilket gör att du kan ha den både med foundation över men också utan när du bara vill få en fräschare hudkänsla.

Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier kostar 599 kr och finns här (länk till butik).

Mest läst