Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag har testat hundratals produkter mot stora porer - det här är min favorit

10 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografpixabay/pexels
kvinna med fokus på ansiktet
Alla har vi porer, men ingen vill att de ska synas. Med den här otroliga gelen blir det möjligt att dölja dem.
Annons
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskneBrand logo
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

800 stycken per kvardratcentimeter, ungefär så många porer har vi alla i ansiktet och själva antalet är inget som varken minskar eller ökar under åren. Hur de ser ut beror delvis på genetiska faktorer men med åren när huden tappar spänst kan de se större ut. Under mina år som skönhetsredaktör var det en sanning att man inte kunde påverka hur de ser ut. Det stämmer inte.

Det finns många faktorer som spelar in, t ex kan överdrivet solande och fel rengöring göra att de blir mer synliga. Och det finns numera produkter som också kan få dem att se mindre ut. En sådan kommer det från norska cosmeceuticalmärket Elixir. Den tog hela skönhetsredaktörs-ligan med storm när den lanserades då alla som testade den upplevde att porerna försvann. Det gjorde de såklart inte. Men mindre synliga, det blev de definitivt.

Niactil 4% är namnet på denna moderna klassiker. När den lanserades var den en av de första produkter som lyfte fram den idag så trendiga ingrediensen niacinamide. Niactil 4 % är en lättanvänd och snabbabsorberad gel du kan stoppa in i vilken rutin som helst. Den passar dessutom alla, även dig som t ex har rosacea. Här finns en mix av glycerin, niacinamid och salicylsyra som jämnar ut både hudytan och hudtonen, får porerna att bli mindre synliga och dämpar rodnader. Den har också visat sig vara bra mot både linjer och acne. En banbrytare helt enkelt.

Niactil 4 % från Elixir Cosmeceuticals kostar 375 kr/30 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Annons