Nonchalanta lockar är ett säkert frisyrkort på nyårsafton, men inte sällan tenderar lockarna att hänga ut sig och försvinna så fort du lämnar hemmet.

Få frisyren att hålla ända in på småtimmarna med de här enkla stegen.

Få nyårslockarna att hålla – steg för steg

Steg 1

Nytvättat hår är svårare att styla än aningen smutsigt, men om du ändå måste tvätta håret, skippa balsamet. Det gör att frisyren kommer hålla bättre.

Steg 2

Applicera mousse i fuktigt hår, innan du fönar det.

Precis som hårspray innehåller många mousse alkohol, som gör att håret blir torrare och strävare, vilket gör det lättare att locka.

Steg 3

När du blåst håret torrt är det dags för värmeskydd. En spray eller kräm spelar ingen roll, huvudsaken är att hårstråna skyddas.

Steg 4

Ta en slinga i taget och locka. Ju större slinga desto lösare lock, och ju mindre slinga desto tajtare och mer hållbar lock.

När du har lockat en slinga, rulla upp den försiktigt och fäst med hårnål eller klämma mitt på huvudet. Låt den sitta så i 5 till 15 minuter, eller tills hårslingan svalnat helt.

Steg 5

När lockarna är kalla kan du ta bort hårnålarna/klämmorna och släppa ut lockarna. Vill du ha en mer avslappnad touch kan du försiktigt dra fingrarna genom lockarna.

Steg 6

Avsluta med att spraya frisyren med en hårspray.

4 produkter för nyårslockarna

1. Mousse

2. Värmeskydd

3. Hårnålar

4. Hårspray

Källa: Allure Foto: Daily look

Läs även

Veckans budgettips – handgjorda hårborstar

Femina testar 16 lack inför jul och nyår – här är de bästa!

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: