Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du tunt hår att se tjockare och mer voluminöst ut

09 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografJohn Angelillo/UPI/Shutterstock
tjockt hår
Har du tunt och platt hår, men önskar att du hade en tjock hårman med mycket volym?
Det kanske inte går att byta ut håret man har fötts med, men det finns tips och tricks för att göra att håret ser och känns tjockare ut än det är.
Här är fyra sätt att ge håret mer volym och ett fylligare intryck!
Annons
5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret

Ett vackert hårsvall med mycket volym är något som många drömmer av, men kanske inte alla är välsignade med. Men vad ska man göra om man har tunt, platt och flygigt hår – och dessutom inte särskilt mycket av det – men ändå vill ge intrycket av volym och ett tjockt hår?

Här är fyra sätt att lura ögat och hjälpa håret på traven för mer volym!

Hårfärg kan ge fylligare intryck

Att färga håret på specifika delar kan göra att håret ser mer voluminöst ut. Genom att lägga ljusare slingor på rätt ställen kan man få håret att se tjockare ut.

– Du kan göra att håret ser tjockare ut med slingor nära rötterna, eller balayage i topparna av håret. Det bryter upp håret, vilket i sig gör att det ser tjockare ut. En platt hårfärg gör det mer uppenbart att håret är platt, säger frisören Jake Davis till Good housekeeping.

Julia Roberts har olika nyanser i håret, det gör att håret ser fylligare ut.

Föna håret för volym

Det går också att styla håret med en vanlig hårfön för att det ska få mer volym. Frisören Jonathan Andres menar att en vanlig föning av håret för att volymen håller länge.

Annons

– Använd munstycket på din fön och vinkla varmluften mot rötterna, tipsar han om.

Han fortsätter:

– Föna håret upp och ner tills det är 90 procent torrt. Det ger hårrötterna lite kropp och volym. De sista tio procenten kan du kamma håret med fingrarna neråt.

Fukt gör att håret ser tjockare ut

Om håret är torrt och uttorkat kan det göra att proteinerna i hårstråna bryts ner, vilket gör håret oflexibelt och livlöst. Att håret blir torrt kan bero på solljus, vatten, för mycket värme eller vissa ingredienser i hårprodukter, som silikoner. Se till att ge håret mycket fukt så det mår bättre och får en chans att bli mer flexibelt.

Jennifer Lawrence tar hand om sitt hår, och har fin volym både uppsatt och utsläppt.

Torrschampo hjälper volymen

Tunt och platt hår har också en tendens att bli fett snabbare än annat hår, vilket också gör det ännu plattare och oformligare. Torrschampo är inte bara bra för att få bort de överflödiga oljorna i håret, och kan också ge håret mer volym om det appliceras i hårbotten.

– Spraya torrschampo eller till och med saltvattenspray i mitten av håret, det ger genast en boost i volym, säger Jake Davis.

Annons