Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som filar naglar målade med fransk manikyr
1:46

Efter reklamen: Så gör du snabba lockar – hårexperten Corinne Henriksson visar

(1:46)

Slå på ljud

Fransk manikyr har gjort en stor comeback efter att mest synts på brudar det senaste decenniet. Men nu ser vi allt från den klassiska varianten med rosa nagelbädd och ljusa toppar till det som kallas funky french. Det senare är en mer färgglad look där du kan använda precis vilka lacktoner du gillar. Nu i sommar är pasteller i grönt, gult, blått, lila och rosa något att testa. För en modern känsla, kör en naturlig bas och pastell på tippen. Dags för fest? Testa en glittrig topp.

Hur får man till en snygg tipp till sin franska manikyr?

Många drar sig dock från att ge sig på den här looken för att det kan vara knepigt att få till den där kanten på nageltoppen. Men nu finns en smart liten mojäng som gör det otroligt enkelt. Den är inspirerad av ett hack som snurrat i sociala medier en tid. Här har man använt sig av en makeupsvamp. Nu har man dock utvecklat ett verktyg som gör det ännu enklare. French Nail Tip Stamper från svenska Atelier Rouge är svaret för dig som älskar fransk manikyr men är lite darrig på handen. Eller bara vill att det ska gå väldigt snabbt. Den är både stabilare och ger bättre resultat än en makeupsvamp och du behöver inte vara proffs för att lyckas.

Vad behöver jag för en klassisk fransk manikyr?

stämpel att använda när du ska göra fransk manikyr

Första steget är alltid ett underlack. Har du lite ojämn nagelyta? Börja i så fall med en så kallad ridge filler. Allt du gör sedan är att måla hela nageln i din grundfärg en gång. Pensla därefter två lager med den nagellacks-färg du vill ha på nageltoppen över stämpelns topp. Tryck ner nageln en liten bit i det mjuka materialet. Du kan behöva vricka lite med nageln åt sidan om du vill ha färg längre ner på kanterna. Avsluta med topplack över hela nageln för att få resultatet att hålla bättre.

Så rengör du din franska manikyr-stämpel

För att bevara stämpel så länge som möjligt är det bra att torka av den med lite nagellacksremover efter varje användning.

French Tip Nail Stamper från Atelier Rouge kostar 99 kr. Den blev så poppis att den sålde slut men kommer in igen 21 juni. Då hittar du den här (länk till Kicks).