Är du sugen på att få liv i håret utan att punga ut hundralappar på en dyr hårmask? Då är det här kanske den hemmagjorda masken för dig. Sajten In the know har testat en enkel hemmagjord hårmask med bara tre ingredienser, som funkar riktigt bra för att göra trött och torrt hår både glans och göra det mjukt.

– Mitt hår har varit trist på så många sätt på senaste tiden. Jag har letat efter ett sätt att lösa det på, säger testpersonen innan hon börjar.

Själv masken är enkel att vispa ihop, och består av tre ingredienser som finns i mataffären, om man inte redan har dem hemma.

Det här händer med ditt hår när du slutar tvätta det

Så lyckas du med hårmasken

Ingredienser:

6-8 jordgubbar

En matsked kokosolja

En matsked honung

Mer behövs inte! Blanda ingredienserna i en mixer, och applicera sedan hårmasken på fuktigt hår, där du börjar från hårbotten och jobbar dig ner mot topparna. Lämna det sedan i håret i 10-15 minuter innan du sköljer ur håret med varmt vatten.

Klipp och färga håret - här är stilarna som gör att du ser yngre ut än någonsin

Sajtens testperson blir positivt överraskad av den hemmagjorda masken, som ger bättre resultat än hon hade vågat hoppas på.

– Det funkade verkligen, mitt hår är superglansigt. Jag antar att jag inte är van vid att mitt hår är så platt, säger hon och fortsätter:

– Det luktar så gott och känns superdupermjukt och liksom nytt.

Så tar du reda på vilken bena som passar ditt hår

Mer läsning

Femina