Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så här jobbar du fram sommarkänslan med solpuder

20 jul, 2013 
AvFemina
Annons

– Jag har det för att få mer färg eller lyster men minst lika ofta för att skulptera ansiktet. Antingen lägger jag det under kindbenen för att framhäva dem, eller längsmed käkbenet för en skarpare kontur och illusionen av ett lyft, tipsar Petra Jansdotter som är makeupartist på Kicks.

– Ett matt solpuder under kindbenet, kombinerat med ett rouge direkt på kindbenet ger ofta fin färg.

Solpuder, eller bronzers som de också kallas, finns i dag med både matt och skimrande finish. Men det gäller även att hitta rätt bland de olika nyanserna för att få ett bra resultat.

– Väljer du för mörkt ser det smutsigt ut snarare än fräscht, förklarar Petra. Några nyanser mörkare än din egen hudton är bra. Dessutom tycker jag att man ska undvika solpuder som är väldigt rött i tonen, då passar det bättre som rouge.

Gör ditt val utifrån vad du vill ha ditt solpuder till. För att skulptera är det bättre med en matt variant medan lyster är fint när du redan har fått lite färg eller om du ska göra en somrig festmakeup.

Annons

– Många är rädda för skimrande produkter och tror att huden ska bli alldeles för glittrande. Men lite lagom lyster gör bara att din hy ser fräsch ut, menar Petra.

Finast blir resultatet med en riktigt stor borste, annars kan det lätt bli randigt eller fläckigt. Flera av de produkter vi testat har väldigt mycket pigment, därför bör du undvika att doppa borsten och sedan lägga den direkt på huden. Bli av med överflöd genom att slå borstens skaft lätt på handryggen eller mot askens kant. Som vanligt är det bäst att börja försiktigt och öka på efter hand. Var noga med att tona ut ordentligt. Det klassiska rådet att applicera där solen träffar mest håller Petra inte riktigt med om:

– Längsmed näsbenet är till exempel fint, men undvik nästippen eftersom det kan se lite lustigt ut.

Av JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER

Annons