ANNONSSAMARBETE MED VICHY
Artikeln innehåller reklamlänkar
Advertisement

Klimakteriet är en naturlig övergångsperiod i våra liv då kroppen genomgår många förändringar. Under klimakteriet minskar produktionen av hormonet östrogen i kroppen, och några av de mest märkbara förändringarna är vallningar, humörsvängningar och sömnsvårigheter. Men även vår hud påverkas och beter sig annorlunda.

De hormonella förändringarna gör att huden tappar sin förmåga att behålla fukt, vilket kan resultera i torrhet, klåda och irritation. Huden blir även tunnare och förlorar sin naturliga fasthet, vilket beror på minskad produktion av kollagen – ett protein som ger huden spänst och elasticitet.

Vichy Neovadiol hudvård under klimakteriet

KLIMAKTERIETS 3 FASER

Förklimakteriet

Klimakterieåren kan delas in i tre faser. Den första kallas för förklimakteriet och kan pågå i ungefär 3–4 år. I den här perioden börjar mensen bli oregelbunden och huden kan få symtom som liknar de vi får i puberteten. Bland annat kan den bli acnebenägen och rödflammig.

Klimakteriet

När din sista mens har inträffat går du in i den andra fasen, klimakteriet. Detta inträffar vanligtvis i medelåldern någon gång mellan 40–55 år, men kan även ske i 30-årsåldern. Därför är det viktigt att tidigt läsa på om klimakteriet och hur det påverkar oss. I klimakteriet går vi in i en konstant östrogenbrist vilket minskar kollagenproduktionen ytterligare och gör huden torr och irriterad.

Postklimakteriet

Till sist går vi in i den tredje fasen, postklimakteriet – som varar resten av livet. I den här fasen stabiliseras våra hormoner och många av de tidigare symtomerna blir mindre intensiva.

Vichy Neovadiol hudvård under klimakteriet

ANPASSA DIN HUDVÅRD UNDER OCH EFTER KLIMAKTERIET

Av alla symtomer borde inte huden vara något att oroa sig över under klimateriet. Med rätt hudvård och lite extra kärlek kan du underlätta för både huden och dig själv.

Vichys hudvårdsserie Neovadiol består av olika produktserier som är väl anpassade för huden både under och efter klimakteriet.

Vid första tecknen på klimakteriet och under klimakteriet

Vichy Neovadiol Peri-Menopause Day Cream är anpassad för huden vid de första tecknen på klimakteriet och under klimakteriet. Krämen innehåller bland annat proxylan som har en revitaliserande effekt på huden, och jobbar effektivt mot en hud som har ojämn ton, rynkor och förlorad spänstighet.

Avsluta dagen med att smörja in dig med Vichy Neovadiol Peri-Menopause Night Cream som har en lugnande och nedkylande effekt på huden.

Neovadiol Peri-Menopause Day Cream

Neovadiol Peri-Menopause Day Cream.

Köp dagkrämen för torr hud här!

Köp dagkrämen för normal till kombinerad hud här!

Vichy Neovadiol Peri-Menopause Night Cream

Neovadiol Peri-Menopause Night Cream.

Köp nattkrämen här!

Efter klimakteriet när symtomen börjar avta

Vichy Neovadiol Post-Menopause Day Cream och Vichy Neovadiol Post-Menopause Night Cream är anpassade för huden i postklimakteriet. Krämerna innehåller bland annat superingredienserna B3 och Omega 3-6-9 som ger huden en riktig fuktboost på djupet. Formulan är även berikad med lipider som ger fyllighet och stramar till huden.

Vichy Neovadiol Post-Menopause Day Cream

Neovadiol Post-Menopause Day Cream.

Köp dagkrämen här (länk till Apotek Hjärtat)!

Vichy Neovadiol Post-Menopause Night Cream

Neovadiol Post-Menopause Night Cream.

Köp nattkrämen här (länk till Apotek Hjärtat)!

Läs med om Vichys Neovadiol-serie här!

Mest läst