Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så väljer du rätt bågar på läsglasögonen - 5 tips

24 sep, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Hur väljer man rätt läsglasögon? Förutom att ha korrekt styrka finns det andra tips att ha i åtanke när du väljer design och modell på glasögonen. Vi guidar dig rätt!
Annons

Att välja rätt bågar till läsglasögonen behöver inte vara särskilt svårt. Det viktigaste är att du trivs i dem och då spelar det ingen roll om din ansiktsform egentligen ska ha en annan modell eller om din ögon skulle passa bättre med bågar i en annan färg.

Har du däremot ingen aning om vad du gillar eller vad du är ute efter kan den här guiden vara ett bra hjälpmedel!

1. Bestäm dig utefter vilken stil du har

Är du en person som tycker om att sticka ut kanske ett par helgalna glasögon är rätt för din personlighet. Föredrar du att smälta in är kanske ett par mörka bågar i klassisk modell din grej. Gillar du att bära enkla kläder men med accessoarer som sticker ut? Då är kanske ett par färgglada bågar perfekt för dig!

2. Bestäm dig utefter vilken ansiktsform du har

Avlångt ansikte: fyrkantiga bågar, gärna något större.
Ovalt ansikte: passar i de flesta bågar.
Fyrkantigt ansikte: ovana eller runda bågar, gärna breda.
Runt ansikte: rektangulära och smala bågar.

Annons

3. Glasögonbågen ska inte vara bredare än ansiktsformen

För bäst symmetri ska glasögonen inte vara bredare än din ansiktsform. Har du ett ovalt ansikte kan du välja ett par glasögon som är lika breda som ditt ansikte är på den bredaste delen.

4. Ögonbrynen ska inte synas i glaset

Välj ett par glasögon där dina ögonbryn är ovanför bågarna. Annars kan det finnas risk för att du får ett flugliknande utseende.

5. Välj färg på bågen efter dina egna färger

Är du väldigt ljus i hyn och i håret? Då kan ett par svarta bågar se väldigt markerat ut. Ett bra bruna kan ge ett mjukare intryck. Är du rödhårig kan det däremot vara riktigt snyggt med ett par bågar i blått eller grönt, det ger ofta en snygg kontrast. Är du mörkare i hyn och i håret kan det var snyggt att ha ljusare bågar.

Kom ihåg att det viktigaste är att du trivs med dina glasögon, oavsett vad du väljer för design!

Läckra bågar från Thorberg som är lika snygga till vardags som fest – eller varför inte som en snygg modeaccessoar?

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop (reklamlänk). Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons