Guide: Välj rätt hårborste

Numera finns det en uppsjö av hårborstar att välja mellan – men att veta vilken modell som passar en själv bäst är svårt. Vissa är avsedda för att skapa volym och andra frambringar lyster – en del passar de med kort hår och några är menade för löshår. Här listar vi fem olika varianter, anpassade för olika ändamål:

1. Blowout brush från Lyko

Rundborste för föning av hår

Typ av hårborste: Rundborste.
Passar: Den här typen av borste är skapad för att generera volym i rötterna och frambringa ett fint svall med rundade toppar. Rundborsten hjälper också till att reda ut håret, men är främst avsedd föning av torrt hår. Att lyckas med sin rundborstning kräver viss teknik, men ett bra tips för att lyckas är att alltid dela upp håret i flera sektioner och sen arbeta sig igenom bit för bit. Det finns olika storlekar på rundborsten, och önskad volym och hårlängd påverkar vilken storlek du bör välja. Ju större borste – desto mer volym.

Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com)

2. Svinborste från Iris hantverk

Skonsam hårborste med svinborst från Iris hantverk

Typ av hårborste: Svinborste
Passar: En skonsam borste som hjälper till att reda ut håret och genererar fin glans. Hjälper även till att dra upp naturliga oljor från hårbotten vilket bidrar till att håret smörjs på ett naturligt sätt och får en bättre lyster. Passar alla hårtyper samt löshår.

Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction)

3. Paddel brush FSC från Kicks Beauty

Bra borste för långt hår, från Kicks Beauty

Typ av hårborste: Paddelborste
Passar: Det här är en bred och platt borste särskilt lämpad för de med tjockt och långt/mellanlångt hår. Är särskilt bra att använda om man vill föna håret platt samtidigt som den fungerar utmärkt till att reda ut tovor med.

Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction)

4. Utredningsborste från Tangle Teezer

Bra hårborste för de med tovor, från Tangle Teezer

Typ av hårborste: Utredningsborste
Passar: En traditionell hårborste passande för alla med bångstyrigt hår. Det finns flera olika typer av utredningsborstar men för de som lätt får knutor i håret och är hårömma är det här en bra borste att välja då den har mjuka piggar. De bidrar nämligen till att borsten enklare glider förbi tovorna och sakta men säkert reder ut dem. Den här fungerar på både fuktigt och torrt hår.

Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction)

5. Narrow Dressing Brush från GDH

Tuperingsborste från GHD

Typ av borste: Tuperingsborste
Passar: En smal borste som är avsedd för att skapa volym vid rötterna. Formad som en spets nertill och det är för att det enkelt ska gå att dela in håret i sektioner när man tuperar rötterna. Den här borsten passar alla hårtyper men är som sagt avsedd för de som önskar volym.

Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com)

Läs mer:

Så lyckas du med din brun utan sol – 8 produkter som torkar snabbt

Skönhetsredaktörens favorit: Tonande solcreme med världens längsta namn

Nu börjar Zalando sälja smink och hårvård i Sverige

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: