Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Setting spray som är bäst i test – här är våra betyg

03 jan, 2020 
AvRebecka Gustavsson
Bäst i test: setting spray
Nu listar vi olika anledningar till varför en setting spray kan vara räddaren i nöden och tipsar om olika alternativ som är värda att investera i. Kika in här för att se vårt stora test, läsa om våra betyg och hitta våra favoriter just nu!
Annons

Har du svårt att få sminket att hålla under en längre tid? Krackelerar sminket under dagen för att din hy blir torr och fnasig? Eller blir du kanske lätt oljig och glansig i hyn under dagen?

Ja, då kanske vi kan hjälpa dig på traven. För om du inte har investerat i en setting spray som passar just dig och dina behov så kan rätt alternativ vara lösningen på dina bekymmer.

Nedan har vi testat en hel del olika setting sprays som passar olika hudtyper och behov, för att sedan utvärdera dem och berätta om alla för- och nackdelar som vi hittade. Fortsätt scrolla ner för att hitta våra betyg!

Varför ska jag investera i en setting spray?

Det finns en rad olika funktioner med en setting spray. Den främsta egenskapen är att produkten ska hålla sminket på plats under hela dagen, det vill säga att den fixerar sminket.

En setting spray kan även hjälpa till med att återfukta huden och göra så att ditt smink ”smälter ihop” och eliminerar tydliga kanter eller kakiga linjer.

Annons

Ett tips är också att du försiktigt kan spraya lite setting spray på din ögonskuggsborste för att hämta upp mer pigment ur en ögonskugga. Det kan öka intensiteten på färgen och låta olika nyanser skina igenom och ”poppa” ännu mer.

Setting spray som håller vad de lovar

Det är dock som vanligt viktigt att tänka på att varje produkt kan te sig olika på person till person. Något som fungerade för oss kanske inte blir likadant för dig.

Men i vårt stora test har vi försökt att ge ett så rättvist och generellt betyg som möjligt. Scrolla ner för att hitta våra favoriter som vi anser är värda att investera i!

1. Primer och setting spray i ett

Setting spray från MAC
Snygg och smart förpackning!

Namn: Prep + Prime Fix + Mattifying Mist, MAC Cosmetics

Pris: 200 kronor

Fördelar: Det här är en setting spray med flera egenskaper. Dels kan du använda den som en primer för att återfukta huden innan du applicerar din makeup och sedan efteråt för att fixera och se till så att sminket håller länge. Vi tycker definitivt att den håller vad den lovar och den smarta förpackningen gör den lätt att ta med utan att du behöver vara rädd för eventuellt läckage. En bra setting spray helt enkelt!

Annons

Nackdelar: Även fast produkten lovar att den ska matta ner så tyckte vi med en oljig hy att den inte riktigt höll sminket på plats hela dagen. Den passar bättre för dig med en torr hy som behöver fukt och glans.

Betyg: 3,5/5

2. Setting spray med matt finish

Setting spray med matte finish
Väldigt bra budgetalternativ!

Namn: Makeup Setting Spray, NYX Professional Makeup

Pris: 105 kronor

Fördelar: Det här är en setting spray för dig som ofta känner att du blir glansig under dagen. Ett perfekt alternativ som mattade ner och förhindrade en oljig hy från att låta vissa sminkprodukter rinna ut. Höll exempelvis målade bryn på plats hela dagen.

Nackdelar: Om du vill satsa på en glowig sminkning så är det här inte produkten för dig. Ett tips är i sådana fall att till exempel använda setting sprayen innan du applicerar din highlight, då produkten mattar ner allt smink avsevärt.

Betyg: 4,5/5

3. Setting spray som ska ge glow

Setting spray som bidrar med ett fint glow
Med detta alternativ kan du räkna med glow!

Namn: Shake & Glow Mist, L’Oréal Paris

Pris: 149 kronor

Fördelar: Ett perfekt alternativ för dig med torr eller glåmig hy som behöver lyster och fukt under dagen för att uppnå önskat resultat. Luktar mycket gott och ger en perfekt dust av produkt vid varje användning.

Annons

Nackdelar: Om du besväras av en fet eller oljig hy kanske detta inte är rätt produkt för dig. Om du lätt blir glansig under dagen kan denna produkt förvärra detta då den verkligen håller vad den lovar med att ge glow!

Betyg: 4/5

4. Setting spray som håller hela dagen

Setting spray från Urban Decay
Helt klart en favorit i repris!

Namn: All Nighter Setting Spray, Urban Decay

Pris: 305 kronor

Fördelar: Det här är en relativt gammal favorit på marknaden som aldrig kommer gå ur tiden. Ett lite dyrare alternativ som helt klart är värt pengarna om man har råd att investera i det. Sminket håller hela dagen, lukten är fantastiskt och produkten lägger sig mycket fint på huden.

Nackdelar: Det enda negativa som går att hitta skulle vara priset. Om du är en av oss som överanvänder din setting spray så kanske det kan bli aningen dyrt i längden. Men å andra sidan är formulan dryg och räcker länge och är helt klart värd sitt pris i slutändan.

Betyg: 5/5

5. Lystergivande och återfuktande setting spray

Setting spray eller face mist från Kicks
Går lika bra att använda ovanpå ditt smink som direkt på huden.

Namn: Perfect Finish Face Mist, Kicks Beauty

Pris: 119 kronor

Fördelar: Helt klart en prisvärd favorit som du kan njuta av länge innan den tar slut. Detta är egentligen en face mist men går lika bra att använda som en återfuktande setting spray ovanpå din makeup. Den här produkten har en tydlig med väldoftande lukt som känns återfuktande hela dagen och som lämnar huden med lyster och glow.

Nackdelar: Om du inte gillar att få för mycket produkt i ansiktet på en och samma gång kommer du inte gilla munstycket på denna setting spray. Det kommer väldigt mycket vätska och du kan känna dig blöt på huden. Ett tips då är att skynda på torkprocessen med att blåsa ansiktet med en hårtork!

Betyg: 4,5/5

Läs mer: 

Annons