Allt från friska bad till produkter med naturliga ingredienser ingår i den nordiska skönhetstrenden som blivit mer och mer populär, inte minst

utomlands. Här har vi valt ut sex sköna favoriter från Sverige och våra nordiska grannländer.

Läs även: Heta trenden: Nordisk skönhetsfilosofi sprids över hela världen

1. Hos svenska Verso (reklamlänk från Adtraction) hittar du lättanvända och moderna produkter. En av stjärnorna är lugnande och mjukgörande Hydration Serum med lipider och olja från havre.

2. Lumene (reklamlänk från Adtraction) är expert på att ta till vara vad naturen i Norden har att erbjuda. I det finska märkets produkter finns extrakt från blåbär, havre och ljung. Arktis är serien för dig med mycket torr och känslig hy, prova Moisture & Relief Rich Day Cream.

3. Isländska Bio Effect (reklamlänk från Adtraction) tar sin stjärningrediens EGF från korn odlat på en bas av vulkanaska. Produkterna ger synbar effekt, är lätta att använda och passar alla. Prova till exempel det prisbelönta EGF Serum.

4. Lilla Bruket (reklamlänk från Adtraction) är unisexhudvård från svenska Västkusten i stilrena förpackningar. Här används vegetabiliska extrakt och eteriska oljor men inga tillsatta parfym- eller färgämnen. Hydrating Algae Extract Mask är en arkmask med lugnande algextrakt och återfuktande hyaluronsyra.

5. C/O Gerd är ekologisk och närproducerad hudvård från Jokkmokk där ingredienser som lingon, blåbär och hjortron plockas runt knuten. Förutom att man säljer hemmaprodukter finns man i dag på flera spa-hotell i Sverige som valt en ekologisk inriktning. Prova till exempel Blueberry Queen Facial Oil.

6. Björk & Berries är ett eko-lyxmärke där ingrediensbasen hämtas från den nordiska naturen. En av ingredienserna är björksav som är temat i det nya kittet The Birch Ritual med badsalt, skrubb och serum för kroppen.

Läs även: 
Påsar under ögonen? Så får du bort dem

Ultimata guiden: Allt du behöver för ett mysigt hemmaspa