Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Shoppingtips! Välj rätt dagkräm för just din hudtyp

04 dec, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Har du svårt att bestämma dig för en ansiktskräm som känns helt rätt eller är du osäker på vad du egentligen borde använda? Ingen fara. Nu har vi listat tips på produkter och trix som kan hjälpa dig att välja rätt. Kika in här för att hitta dina nya favoriter!
Annons

Att välja rätt ansiktskräm är inte det lättaste, speciellt om man inte har tid eller lust att testa olika alternativ tills den rätta dyker upp. Och ja, det finns en hel del du kan gå igenom på marknaden. Så om du behöver lite hjälp på traven eller om du vill spara in lite tid har vi samlat information nedan som kan underlätta din jakt på rätt produkt för just dig.

Vi börjar från början. Det första du kan tänka på när du ska välja en ansiktskräm är vad du egentligen behöver och hur din hud brukar te sig under dagen. Alltså, försök att identifiera din egen hudtyp genom att tänka på vad den brukar vara i behov utav.

Olika hudtyper har olika behov

Blir huden lätt torr kan du exempelvis använda en fetare kräm som ska återfukta rejält under dagen. Det kan till och med vara värt att investera i en ansiktsolja som verkligen verkar på djupet.

Känns din hud i stället fet kan du använda en dagkräm som är gelbaserad, detta för att dämpa känslan av att huden blir sådär oljig under dagen. Tips! Många gånger blir även en fet hy värre om du försöker torka ut den så tänk på att även här använda något som återfuktar ordentligt.

Annons

Om du i stället känner att du är någonstans mitt emellan kan du ha en blandad hudtyp, då är det viktigt att använda produkter som återställer balansen igen. Håll utkik efter produkter som är speciellt anpassade för en blandhy.

Därför ska du använda en dagkräm

Det finns en rad olika hudtyper och behov och det viktigaste är alltid att försöka lära känna din egen hy. En ansiktskräm ska bibehålla din naturliga fuktbalans och därför gäller det att hitta ett alternativ som fungerar för just dig.

Nedan har vi samlat olika ansiktskrämer som ska passa olika hudtyper och behov. Scrolla ner för att läsa mer och hitta dina favoriter!

Dagkräm för en mogen hy

Dagkräm med anti-age egenskaper som passar dig med en normal hudtyp, från Elisabeth Arden. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Ansiktsolja från Clarins

Ansiktsolja som ska återfukta och lugna en torr hy under dagen, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk).

The Ordinary fuktkräm

Prisvärd ansiktskräm som ska hålla huden återfuktad och även skydda mot yttre faktorer, från The Ordinary. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Dagkräm med vitamin c som ska återfukta huden

Återfuktande dagkräm som passar alla hudtyper. Krämen ska vara berikad med vitamin C för att ge extra lyster till din hy, från Pixi. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Clinique dagkräm med gelformula

Dagkräm som är anpassad för en fet hy. Produkten har en gelformula som ska återfukta huden och lämna den med ett lent resultat, från Clinique. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Dagkräm som ska ge glow

Dagkräm som bidrar med ett glow till ansiktet och som passar alla hudtyper, från Filorga. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Clarins dagkräm för en torr hy

Återfuktande dagkräm som är speciellt anpassad för torr hy. Krämen passar även den mogna huden då den innehåller anti-age egenskaper, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer: 

Annons