Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snedbenan – kändisarnas nya frisyrfavorit

24 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Dua Lipa och Rosamund Pike.
Trender kommer och går, inte minst när det gäller hår och frisyrer.
För några år sedan var mittbena det enda som gällde – men nu är snedbenan tillbaka inne i värmen, och trendigare än på länge.
– Det är ett av de enklaste sätten att visa upp någons ansiktsdrag på bästa sätt, säger frisören Jonathon Eangland.
Annons
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattångBrand logo
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattång

Alla trender kommer och går, oavsett om det gäller smink, kläder eller hår. Det som var trendigt för några år sedan är det kanske inte nu, och tvärtom. När det kommer till hårstyling har de senaste åren dominerats av mittbenan. Många minns säkert diskussionerna från 2021 när det hävdades att alla passar bättre i mittbena än i sidbena, och att sidbenan skulle förpassas till det förflutna.

Riktigt så stenhård behöver man inte vara – nu är snedbenan tillbaka i rampljuset, och världsstjärnorna visar hur snyggt det kan vara att styla håret i snedbena. När kändiseliten samlades på Emmygalan var det många som valde att ha håret i en snygg snedbena. Skådespelarna Selena Gomez, Jessica Chastain och Successions-stjärnan Sarah Snook rockade alla håret åt sidan, och visade att det är både snyggt och elegant. Trenden har också fortsatt synas på röda mattan under den pågående galasäsongen, kolla till exempel in Rosamund Pike på Governors Awards!

Annons
Rosamund Pike 2024.
Rosamund Pike skiner på röda mattan i sin snedbena.

Så får du till trendiga frisyren

Trenden med sidbena har också synts tydligt på modehusens visningar för vår och sommar 2024. Märken som Miu Miu, Valentino och Victoria Beckham.

Frisören Jonathon Eangland menar att en frisyr med sidbena kan vara ett effektivt verktyg för att framhäva ansiktet.

– Det är ett av de enklaste sätten att visa upp någons ansiktsdrag på bästa sätt, speciellt om man parar ihop det med en mer markant sminkning, säger frisören Jonathon Eangland till Elle UK.

Annons
Selena Gomez.
Selena Gomez valde den trendiga frisyren.

Hur gör man för att få till den snygga trendstylingen då? Det är både snabbt och enkelt.

– Välj vart din bena ska vara baserat på hur ditt hår faller sig naturligt eller var det är mest smickrande för ditt ansikte. Sikta in dig på specifika ansiktsdrag och delar av benstommen. En bra tumregel är att utgår från hörnet av ögonbrynsbenet och dra håret diagonalt därifrån, säger frisören.

Annons