Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Här är bästa dagkrämen med SPF

16 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
kvinna med dagkräm med spf
Du behöver inte krångla med flera olika krämer.
Med de här dagkrämerna håller du huden både mjuk och skyddad mot solen i ett enkelt steg.
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Om det finns en sak alla hudexperter är överens om så är det att solen ligger bakom mycket trubbel när det kommer till vår hud. Det är inte bara malignt melanom som spökar. Solstrålar gör att huden tappar spänsten snabbare, det är lätt att du får pigmentfläckar, den blir tunnare och lystern kan försvinna. Du behöver helt enkelt skydda den mot UV-strålarna för att hålla huden fin, fräsch och frisk. Att det dessutom är viktigt att använda SPF varje dag är det samstämmiga budskapet, alla säsonger och även när det är mulet. Men om du vill ha en smidig och snabb rutin på morgonen kan det kännas jobbigt. Då är dagkräm med SPF en otroligt smart produkt.

Därför är dagkräm med SPF bra

Satsar du på en dagräm som också innehåller SPF får du din dos av solskydd utan att du behöver lägga till ytterligare en produkt efteråt. Solfilter kan dessutom ha en lite uttorkande effekt, i en kombinerad produkt som just dagkräm med SPF slipper du det problemet. Perfekt om du kanske redan har en torrare hud.

Annons

Vad är skiljer en dagkräm med SPF mot en vanlig fuktkräm?

Förutom det mest uppenbara, att den ena innehåller solskydd och den andra inte, så finns det en stor skillnad. En dagkräm med SPF har plats för mindre aktiva ingredienser eftersom solfilter tar upp en ganska stor del av formulan. Därför är det en god idé att ha en annan produkt att smörja in din hud med på kvällen. Solfilter kan också vara irriterande och en del är ganska känsliga mot just de här olika skydden vilket är ytterligare en anledning till att enbart använd dagkräm med SPF på morgonen.

Bäst dagkräm med SPF just nu

Dagkräm med SPF för mogen hy

dagkräm med spf för mogen hy från aco

Ge huden fukt och skydd samtidigt som fina linjer minskas är målet med nya Age Delay Day SPF 30 från ACO som bl a innehåller hyaluronsyra samt vitaminerna C och E. De är båda antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och därför boostar solskyddet så det blir ännu bättre. Den fräscht doftande och rika krämen bjuder också på välgörande niacinamid som hjälper till att jämna ut hudtonen och dämpa rodnader.

Annons

Age Delay Day SPF 30 från ACO kostar 299 kr/50 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Dagkräm med SPF för torr hy

dagkräm med spf 50 utan parfym från cerave

Rejäl dos fukt och väldigt högt solskydd får du med nya och oparfymerade Facial Moisturising Lotion SPF 50 från Cerave som också hjälper till att ge en starkare barriär och har en fint mjukgörande effekt. Nyckeln är kombinationen av tre olika ceramider tillsammans med hyaluronsyra och niacinamid. Smart också att den kommer i pumpflaska vilket gör det lättare att ta med dig den för påfyllning under dagen.

Facial Moisturising Lotion SPF 50 från från Cerave kostar 179 kr/52 ml och den finns här. (reklamlänk)

Dagkräm med SPF som ger extra lyster

lystergivande dagkräm med spf från paulas choice

Med sin sköna formula som ger otroligt lyster har Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 från Paula's Choice blivit en favorit för många. Den smälter ihop fint med huden och fungerar dessutom utmärkt som underlag till makeup. Förutom ett mineralbaserat filter så finns en rad ingredienser som jobbar på att jämna ut hudtonen, t ex c-vitamin, lakrits och niacianamid.

Annons

Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30 från Paula's Choice kostar 439 kr/60 ml och den finns här. (reklamlänk)

Ekologisk dagkräm med SPF

ekologisk dagkräm med spf från coola

Nästan viktlös formula har Coolas härliga Refreshing Water Cream som fyller på med återfuktande hyaluronsyra, aloe vera och kokosvatten men också märkets speciella växtkomplex som skyddar mot de negativa effekterna som både värme och luftföroreningar har på huden. Trots den lätta konsistensen har du ett riktigt högt och bredspektrat solskydd.

Refreshing Water Cream SPF 50 från Coola kostar 629 kr/44 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Tonad dagkräm med SPF

tonad dagkräm med spf från bare minerals

Complexion Rescue Tinted Moisturizer SPF 30 från Bare Minerals är tre produkter i en. Här får du en dagkräm med skön gelformula som ger massor av fukt men också lätt färg och skydd. Hudtonen blir naturligt jämnare och med fin lyster. Den innehåller ett högt fysikaliskt filter mot både UVA och UVB och fungerar fint även på torr och känslig hy.

Annons

Complexion Rescue Tinted Moisturizer SPF 30 från Bare Minerals finns i 19 nyanser, kostar 449 kr/35 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Tänka på det här när du väljer dagkräm med SPF

När de första dagkrämerna med SPF lanserades fanns ett problem. Många av dem skyddade mot UVB-strålarna men inte mot UVA. Just SPF-faktorn på burken är ett mått enbart på skyddet mot UVB. Det finns tyvärr inte reglerat att företag måste märka sina produkter med den UVA-symbol som du säkert sett på solkrämer, bokstäverna med en ring omkring sig. Så hur ska du veta? Seriösa märken skriver ofta detta någonstans på produkten.

Så använder du din dagkräm med SPF

När du smörjer in dig med en dagkräm som innehåller SPF är det bra om du tar lite mer än du gör med en vanlig fuktkräm. Det är också viktigt att den appliceras jämnt över hela ansiktet, ner över halsen och även dekolletaget. En annan sak som är bra att tänka på är att du precis som med en vanlig solskyddsprodukt bör återapplicera din dagkräm med SPF efter några timmar eftersom filter bryts ner med tiden. Är du inte ute på stan eller sitter i ett fönster och jobbar där solen lyser så kan det räcka med ett intervall på fyra timmar snarare än de två man vanligtvis rekommenderar. Tycker du att det låter krångligt och framför allt kladdigt? Satsa på en av de supersmarta mister med SPF som finns. De är enkla att stoppa i väskan och du kan spraya dem över smink utan att det blir förstört.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons