Dagkrämer speciellt anpassade för torr och känslig hud som innehåller spf

dag- och nattkräm för känslig hy

Under vintertider är det lätt att huden känns stram och torr på grund av det kalla (och växlande) klimatet. Temperaturskillnaden som sker när vi pendlar mellan minusgrader utomhus till värmen inomhus kan nämligen påverka huden mer än vad vi tror.

Även om vi anpassar oss efter vädret och klär på oss kläder för att inte frysa så är det svårt att skydda huden i ansiktet på samma sätt. Därför kan det vara bra att investera i hudvård som kan hjälpa oss på traven.

Hudvård för känslig och vintertorr hud

Investera i en dagkräm som kan skydda din hud i vinter och hjälpa den att hålla sig återfuktad och fräsch hela dagen. Nedan har vi listat ett par produkter som kan vara värda att slå ett extra slag för. Scrolla ner för att hitta dina nya favoriter!

 

Ansiktskräm från Filorga

Fuktighetsbevarande ansiktskräm för torr och känslig hy som kan användas som både dag- och nattkräm, från Rosenserien. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Dagkräm för torr hud
Fuktkräm från Loreal Paris

Solskyddsfaktor i vinter?

Tips! Glöm heller inte solskyddsfaktorn i vinter, inte minst under de dagarna då solen faktiskt står som högst (även om de är få).

Det är nämligen lätt hänt att vi bränner oss i ansiktet under vinterhalvåret då vi mest förknippar solskyddsfaktorn med sommar och sol. Men vintersolen är minst lika stark och vi behöver skydd även nu.

Fuktkräm som innehåller spf för känslig hy

Fuktgivande ansiktskräm med SPF 25 som passar dig med torr och känslig hy, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Dagkräm med spf

Anti-stress dagkräm med SPF 15 för extra torr eller känslig hy, från Lancôme. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer: 

10 återfuktande ansiktsmasker som räddar din hud i vinter

Mild rengöring för känslig hy – som är perfekt på vintern

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: