Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Slipp att sminket lägger sig i fina linjerna kring munnen

25 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYotuube.
Slipp smink i fina linjerna runt munnen, nasolabialvecken.
Har du problem med att sminket lägger sig i de fina linjerna vid sidan av munnen, som lätt uppstår när du ler?
Då är du långt ifrån ensam.
Här är skönhetsexperten Nikkia Joys bästa sätt att få sminket att hålla, och inte hamna i vecken.
Annons
I min sminkväska med Johanna Lind BaggeBrand logo
I min sminkväska med Johanna Lind Bagge

Att få sminket att hålla hela dagen är något som många av oss stångas med – efter några timmar är det lätt hänt att sminket har samlats i de fina linjerna och rynkorna i ansiktet.

Ett vanligt problemområde är de fina linjerna runt munnen, de så kallade nasolabialvecken, som uppstår när vi ler. Hur vi än pudrar och fixar så verkar sminket ändå lägga sig i vecken efter ett tag.

Men det finns faktiskt en metod som kan hjälpa mot att sminket lägger sig i linjerna. Sminkexperten Nikkia Joy har närmare en miljon följare på Youtube, och i en video från 2017 visar hon upp sitt tips på hur man får sminket att hålla runt munnen. Även om videon är gammal är det fortfarande många som återvänder till den, och tar hjälp av knepet:

Annons

”Fem år senare och den här videon är fortfarande toppen”, skrev en person i slutet av 2022.

Så slipper du att sminket lägger sig i linjerna

Nikkia börjar med att konstatera att vi ska se vecken kring munnen ungefär som vecken på ögonlocken. Så precis som vi använder oss av ögonskuggsprimer för att ögonskuggan inte ska vecka sig på ögonlocken, så kan vi använda detsamma i nasolabialvecken kring munnen.

Börja att applicera ögonskuggsprimern i vecken på ett rent och återfuktat ansikte, innan du lägger några andra basprodukter. Efter att du baddat in primern på rätt ställe med finget använder du ett finmalet och pigmentlöst löspuder för att fästa ögonskuggsprimern. Plocka upp väldigt lite puder med en liten borste och borsta lätt över området.

Nikkia Joy använder ögonskuggsprimer i fina linjer.
Nikkia börjar med ögonskuggsprimer i fina linjer.

För att få full effekt ska du testa att le och fortsätta arbeta med puderborsten i smillinjerna som uppstår kring munnen, precis där sminket alltså brukar samlas.

Annons

Nästa steg är att använda sig av en settingspray, men i stället för att spraya direkt i ansiktet så kan du spruta lite på en borste, och badda över området där du applicerat de andra produkterna.

Nikkia joy fäster ögonskuggsprimern med puder.
Sedan fäster hon det med puder.

Sedan är det dags att applicera din foundation. Tänk på att applicera mindre foundation i områdena där det tenderar att lägga sig i fina linjer. Fäst sedan sminket med samma pigmentlösa puder som tidigare, och applicera det med en sminksvamp och pressande och rullande rörelser, snarare än att dra i ansiktet. Avsluta med ett till lager settingspray.

Annons