Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Slutade använda schampo – efter en månad är håret bättre än någonsin

23 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att inte tvätta håret med schampo vill de flesta göra åtminstone några gånger i veckan.
Men när Hayley Madigan slutade använda schampo blev hennes lockar bättre än någonsin.
”Det är det längsta jag gått utan att tvätta och mina lockar har aldrig varit bättre”, berättar hon på Instagram.
Annons
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

För de allra flesta är det inte att alternativ att gå längre än några dagar mellan hårtvättarna – vi vill få bort fettet och smutsen ur håret och hårbotten ordentligt. Men det blir också allt vanligare att vänja av håret vid frekventa hårtvättar, och många testar på hur det är att tvätta håret bara en gång i veckan, för att det i längden ska bli friskare och starkare.

Instagramprofilen Hayley Madigan har tagit det ett steg längre – med otrolig resultat, som hon nu delar med sig av. Hon berättade på Instagram Story att hon inte hade tvättat håret med schampo på 22 dagar, och visade samtidigt upp otroliga definierade lockar.

”Jag har inte tvättat mitt hår med schampo på 22 dagar. Hata mig inte. Det är bara det att mina lockar mår så mycket bättre när jag inte schamponerar dem så ofta”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Det är det längsta jag gått utan att tvätta och mina lockar har aldrig varit bättre”.

Så gör hon för att få till lockarna utan schampo

I en annan Instagram Story berättar hon mer om sitt upplägg och visar att hon använder sig av en slags variant av balsammetoden – hon tvättar helt enkelt håret med omhändertagande produkter. Hayley är dock inte lika strikt i sin rutin som man måste vara om man använder sig av balsammetoden.

”Många av er har frågat om jag faktiskt tvättar det eller använder några produkter. Jag tvättar mitt hår var 3-4 dag och använder ett leave in-balsam för lockar – ibland använder jag balsam också (det tvättar jag ur) och sen stylar jag det som vanligt med lockprodukter och en difusser (detta är viktigt)”, skriver hon, skriver The Mirror.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons