0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Slå på ljud

Är du som många andra sugen på att gå in i den friska hösten med en ny fräsch look? Har du ett frisörbesök inbokat men vet inte riktigt vilken väg du ska ta med barret? Då kan du inspireras av de här snygga hårfärgerna och –nyanserna som både är smickrande och trendiga.

Metallisk koppar

Att kopparrött hår är höstens stora modefärg i hårväg har få missat vid det här laget – men det här är en spännande variant på den snygga hårfärgen. Med en metallisk nyans får man kopparhåret att kännas 2021. Vad är sanningen bakom att lyckas med håret?

– En extrem spegelliknande glans som ger intensitet till hårfärgen, medan den också gör att håret ser lyxigt och väldigt hälsosamt ut. Kopparnyansen kan anpassas till dig, inte bara för att passa din hudfärg men också din livsstil och personlighet också, säger frisören Suzie McGill.

Kontrasthår

– Generellt när hösten kommer så är det många som vill bli mörkhåriga brunetter, ofta med en färg i hela håret. Men för att uppdatera den det här året så parar vi ihop det med inramanade slingor runt ansiktet a la 90-tal, och använder en ljusare nyans för att ge dimension, säger hårstylisten Jason Collier.

Stjärnstoft

– Stjärnstoft har kommit upp många gånger. Det är ett sätt att få klickar av färg i håret, lite som hårfärg med mer precision, säger hårfärgsexperten Josh Wood.

Hårfärgningstekniken går att jämföra med balayage, och med den kan man ge håret nyanser av silver eller guld för att ge illusionen av mer lyster.

Nicole Kidman om hemligheten bakom porslinshyn – nattkräm med retinol

Smygfärgat

Om man vill experimentera med hårfärg utan att ta steget fullt ut så kan det här vara en bra väg att gå. Genom att färga bara slingor eller hårtopparna så kan man ge håret mer kontrast utan att behöva färga hela håret.

Källa: Glamour.