Joanne, 52 år, använder rosa puder under ögonen.
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips
0:46

Efter reklamen: Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

(0:46)

Slå på ljud

På sociala medier har det den senaste tiden spridits en ny sminktrend som ska göra att sminket både håller bättre, och att du ser piggare och fräschare ut. Allt fler använd sig av puder som går i rosa toner under ögonen, då det ljusar upp och ger ansiktet mer liv.

När det mest är unga tjejer och kvinnor som använder sig av trenden kan det dock vara svårt att föreställa sig hur sminktekniken fungerar på mer mogen hy – är det något som går att använda sig av oavsett ålder? Ja, säger sminkentusiasten Joanne Baxter, 52. I en video på sociala medier-appen Tiktok, som The Sun har lyft, visar hon hur hon använder sig av den trendiga sminkprodukten, och hur det får hennes smink att både bli snyggare och hålla längre.

– Jag är 52 år, är jag för gammal för trenden med rosa under ögonen? Nej jag är inte för gammal, säger Joanne i videon, och fortsätter:

– Så många videos, swipe, swipe, swipe – alla är unga, de är alla vackra, inga fina linjer i sikte, inga rynkor, inga mörka ringar. Men det har jag.

Så använder sig 52-åringen av sminktrenden

Hon visar sedan hur hon tar hjälp av ett rosa puder. Hon tar upp löspudret på en puderpuff, och pressar på en liberal mängd puder under ögonen.

– Det är ett så enkelt sätt att ljusa upp området under ögonen. Det blir inte kakigt eller lägger sig i vecken.

Bland kommentarerna är det många som hyllar Joannes knep, och blir förvånade över att hon är 52 år – något vissa reagerar på.

”Vi kan väl säga att hon ser fantastisk ut vid 52, inte 'för att vara 52 år', eller bara säga att hon ser fantastisk ut punkt slut. Är inte förtjust i ålderismen här”, skriver en person, och får medhåll från Joanne.

Mest läst