Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktips

Sminkknepen för dig som är ovan vid att sminka dig

16 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJohn Angelillo/UPI/Shutterstock
Brukar en festsminkning för dig bara innebära lite mascara och kanske ett färgat läppbalsam?
Inget fel med det – men är du samtidigt sugen på att testa något nytt så finns det lätta knep att ta till.
Här är snygga och enkla sminktips för att piffa till looken, både vardag och till fest.
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Monokromt smink

Att sminka sig monokrom innebär att man använder samma färger på flera platser i ansiktet – ögon, kinder och läppar. Med en och samma produkt kan du få till en helt enhetligt look, som både är snygg och modern, utan att behöva lägga pengar på massor av olika sminkattiraljer. Helt klart en smart strategi för den som inte är särskilt intresserad av make up, men ändå vill vara sitt allra snyggaste på festen.

Spindelfransar

Trender kommer och går inom smink, precis som allt annat – och det gäller även spindelfransarnas vara eller icke vara. Att ha riktigt klumpiga, långa och svarta ögonfransar kan vara en cool festlook – kombinera med ljusa ögonlock och kanske en klar läpp för maxad effekt.

Annons

Osminkad sminkning

Det går inte att vara fel i en fräsch ”no makeup”-sminkning. Målet här är alltså att framhäva och piffa till ens naturliga drag, utan att det syns att man har smink på sig. Fräsch hy med lyster som ser nytvättad ut, rosiga kinder, återfuktade men naturliga läppar och borstade bryn ger den perfekta ”osminkade” looken som fungerar både till vardag som till fest.

Färg i ögonvrån

Det här är ett enkelt sätt att piffa upp vilken mingelsminkning som helst! Lägg ditt vanliga smink som du trivs i, men testa att addera en färgklick i inre ögonvrån – kanske i rosa, grönt eller gult. Det piggar upp blicken och ser coolt ut, utan att det tar längre tid att sminka sig.

Fokus på läpparna

Ett skippa smink på ögonen och bara fokusera på läpparna är alltid stiligt och trendigt. Antingen nöjer du dig med mascara och kanske en ljus skugga i globlinjen, för att ge lite form, eller så väljer du bort även det och har helt osminkade ögon. Välj sedan din favoritfärg för att få läpparna att sticka ut; klarrött, korall eller varför inte plommonlila?

Inspirerat av: Brightside.

Annons