Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Enkla knepet: Så blir du av med påsar under ögonen – med bara två produkter

13 okt, 2022 
AvStina Meyerson
FotografInstagram/TikTok
Uppiggande sminktips
Vaknar du också upp med envisa påsar under ögonen ibland? Med hjälp av makeupartistens expertråd vinkar vi hejdå till mörka ringar – och det är faktiskt busenkelt!
Annons
Video: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Video: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Visst är det frustrerande att mötas av en till synes trött person i badrumsspegeln på morgonen, även efter efter en god natts sömn? Ibland dyker mörka ringar upp under ögonen och gör så att vi ser tröttare ut, oavsett hur vi faktiskt har sovit.

Det finns olika knep att ta till för bli kvitt de där tröttsamma påsarna. Du kan exempelvis använda dig av hudvård eller anpassa din livsstil för en mer långsiktig lösning.

Men ibland behövs en “quick fix” – och då menar vi inte att gömma ögonen bakom ett par solglasögon. Det finns faktiskt ett enkelt sätt att minska synligheten av ringarna under ögonen! Med hjälp av enbart två produkter kan du både ge ansiktet ett lyft och se piggare ut.

Hyllade skönhetsinfluencerns enkla knep

Det är den hyllade makeupartisten Huda Kattan som visar vägen mot en look utan irriterande påsar. Med sitt sminkmärke Huda Beauty, som bland annat går att hitta på Sephora, och sitt Instagramkonto med 51,2 miljoner följare kan hon minst sagt kallas för en makeupjätte.

Annons

Sedan start har Huda hyllats för sina personliga sminkvideos och tutorials. På TikTok avslöjar hon nu sitt knep för att trolla bort ringar under ögonen – och det är varken dyrt eller komplicerat.

Med hjälp av en concealer och puder lyckas skönhetsinfluencern både fylla ut och ljusa upp området under ögonen.

– Jag kommer visa en av mina favorittekniker, säger Huda i klippet och fortsätter:

– Jag älskar faktiskt att blanda min concealer.

Huda Kattan

Det hon gör att att blanda concealern med puder. Produkterna hon använder är concealern “#FauxFilter Luminous Matte Buildable Coverage Crease Proof Concealer” och pudret “Easy Bake Loose Baking & Setting Powder” från Huda Beauty.

Annons
Huda Beauty

– Jag tar lite concealer, inte för mycket, på handryggen och blandar ut med Easy Bake med hjälp av en väldigt tunn borste.

Med produkterna skapar hon en tjockare kräm som verkar uppljusande och lystergivande, tack vare det särskilda pudret.

Möra ringar

– Jag har gjort det här i flera år. Du kanske har sett mig göra på det här viset förut och ja, jag gör fortfarande så här. För det fungerar så bra!

Annons

Efter att Huda har blandat concealer med puder duttar hon krämen över sina linjer och mörka skuggor med den tunna borsten.

Ringar under ögon

– Se vad den gör! Den bokstavligen suddar ut alla linjer. Till och med mina nasolabialveck och mina skrattrynkor. Allt har bara försvunnit!

Huda visar vidare hur hon med samma teknik kan sudda ut andra skuggor och fina linjer i ansiktet. När hon är färdig applicerar hon samma puder för att “baka in” det.

– Titta på det här! De där linjerna – totalt borta! Ni måste testa det här, utbrister hon avslutningsvis.

Annons
Påsar under ögon

Följarna: "Game changer"

Följarna verkar minst sagt exalterade över metoden och lovorden låter sig inte väntas på. I kommentarsfältet trängs beröm från fans som både testat knepet och som är sugna på att prova tricket.

“Älskar! Speciellt för små fina linjer, det fungerar så bra”, lyder en kommentar.

“Herregud vilken game changer”, skriver en annan.

“Genialt!! Jag fullkomligt ÄLSKAR den nya concealern”, berömmer en tredje.

Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons