Modell med sotade ögon

Om du gillar sotig ögonmakeup men tycker att det kan bli lite för mycket till vardags – prova den här mjukare ­varianten från Versaces visning.
Gör så här:

● Använd en svart penna runt hela ögat, även innanför fransarna.

● Arbeta sedan in en mörk skugga i brunt eller grått nära fransarna, också den runt hela ögat. Riktigt lätt blir det om du använder en knubbig skuggpenna.

BURBERRY modeller

Från Burberrys visning.

Snyggt lysande cerise på modellernas läppar.
Gör så här:

● För finast effekt kombineras ljus penna runt konturen och en intensiv röd nyans som kontrast. Finishen är matt – vem behöver glans när färgerna lyser så snyggt av sig själva?

● Grunda med en läppenna för att få hållbarhet till färgen och var noga med formen. Den starka läpplooken blir som mest modern när den matchas med en i övrigt nedtonad makeup.

SPORTMAX modell

Tips!
Med raka och kraftiga bryn kan du ge ditt ­ansikte en mer hjärt­liknande form.

Gör så här:
Vill du bara plocka upp en detalj för att uppdatera din stil brukar brynen vara en bra tidsmätare. Macs ­senior makeup artist Terry Barber tipsar om att vara noga med att fylla i brynen även närmast näsroten och inte plocka för mycket under.

● Använd en penna och gör små korta streck. Börja gärna i mitten, då blir det lättare att se hur mycket du ska ta i åt sidorna för att få en bra balans.

Av JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER

Foto JONAS GUSTAVSSON

Mest läst