Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Snygga fingrar & fina fötter

21 jun, 2014 
AvFemina
Annons

En ordentlig genomgång av händer och nagelband kan vara skönt. Ta bort allt gammalt lack och ge naglarna ett bad. Det kan kännas lite udda att sitta med händerna i vatten men om du förbereder två små skålar som du ställer på varsin sida om dig så kan du sitta bekvämt och lyssna på radio eller sätta på en talbok i hörlurarna.

Borsta rent och torka noga.

Gör i ordning nagelbanden med peeling, lägg sedan en mask på händerna och vila en stund till. Ta bort masken och smörj nagelbanden med olja.

Polera gärna naglarna för att få en finare yta men var fjäderlätt på handen och låt det gå länge mellan gångerna så att du inte tar bort det översta skyddslagret.

Är ytan på naglarna ojämn är en så kallad ridgefiller bra, den fyller igen skåror och dalar.

Måla sedan på ett tunt lager färg och när du är klar med alla tio kör du en omgång till. Sist på är överlacket. Har du tid att vänta är tipset att hoppa över snabbtorkande produkter, de kan få färgen att lossna snabbare.

Annons

Fyll en balja med ljummet vatten och ställ den gärna ute. Ta bort gammalt lack innan du börjar och häll fotsalt eller olja i vattnet. Doppa fötterna och peela. Var snäll mot huden på ovansidan eftersom den är lite tunnare där. Peelingen får fart på cirkulationen så huden ser fräschare ut. Sitt med fötterna i vattnet en stund innan du tar till fil och borste.

Torka av fötterna ordentligt, speciellt mellan tårna, och fila med små cirklande rörelser där huden är hård. (Fila inte varje dag, då kommer huden att bli tjockare, någon gång i veckan är lagom). Massera in en fotlotion.

Ett snabbt sätt att snygga till tånaglarna är att fixa nagelbanden. Använd gärna en peeling som innehåller aha-syra och som löser upp döda hudceller. Avsluta med några droppar nagelbandsolja.

Använd en remsa vridet hushållspapper som flätas mellan tårna för att slippa kladd när du lackar. Torka av nagelbädden med lite remover, annars kan färgen få svårt att fästa.

Grunda med underlack så att naglarna inte blir missfärgade. Pensla på ett par lager färg och till sist ett förseglande överlack. Lägg fötterna högt och vänta tills allt torkat innan du glider i sommarskorna. Belöningen är välmående fötter och fina tår i flera veckor.

Av JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER

Annons