Pigmentfläckar, eller pigmentförändringar som det också kallas, kan bero på flera olika saker – bland annat solskador, ålder eller hormonella förändringar. Oavsett orsak blir pigmenteringar mer tydliga vid solexponering. Vissa pigmentfläckar kan dyka upp lite då och då, och andra kan vara kvar under längre tid – det är individuellt för alla.

Det är vanligt att kvinnor drabbas av pigmentförändringar. Extra vanligt är det under en graviditet då det innebär hormonella förändringar i kroppen. Mest vanligt är att fläckarna dyker upp i pannan, över läppen eller på kinderna.

Det finns inget direkt botemedel mot pigmentfläckar. Men däremot finns det flera produkter i skönhetsdjungeln som ska hjälpa till att minska synligheten av fläckarna, samt förebygga att de dyker upp från början. Nedan listar vi 7 produkter som är speciellt framtagna för att behandla just pigmentförändringar.

Produkter mot pigmentförändringar och fläckar:

Kräm mot pigmentförändringar

En anti-pigment-serie från Eucerin med serum, natt- och dagkräm som reducerar och förebygger pigmentförändringar. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

Anti pigment serum

Utjämnande serum från Biodroga som med regelbunden användning bleker pigmentfläckar, samt förebygger att nya dyker upp. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Anti pigment-kräm

En ansiktskräm från Super Glandin med anti age-effekt som ska minimera pigment- och åldersfläckar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Solskyddsfaktor mot pigmentförändringar

Solskydd för ansiktet från LRP som jämnar ut hudtonen och hjälper till att förebygga och reducera pigmentfläckar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Serum mot pigmentförändring

Korrigerande serum från LRP mot pigmentförändringar. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Serum som motverkar pigmentfläckar

Serum från Filorga som reducerar befintliga pigmentfläckar och förebygger uppkomsten av nya. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Ante age solskydd

Solskydd från Nivea för ansiktet med anti age och anti pigment-effekt. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

3 knep för finare naglar

5 spännande doftnyheter i höst

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: