Så får du lacket att hålla!
1:00

Efter reklamen: Så får du lacket att hålla!

(1:00)

Slå på ljud

Sommaren 2023 står för dörren och för många hägrar semester och ledighet. En tradition inför sommaren (i alla fall för vår del) brukar vara att ge naglarna en sommar-makeover i form av en manikyr.

– Färgtrenderna den här sommaren är starka och lekfulla. Trenderna varier över året, men just nu längtar vi efter färgstarka naglar, som snyggt komplement till alla våra sommaroutfits. Jag tror mycket på klara gula toner och svala blåa nyanser. De har trendat de senaste åren, säger Jan Arnold, medgrundare av nagellacksvarumärket CND, till modesajten Fashionista.

Här listar vi sommarens trendigaste färger när det kommer till nagellack. Och det är verkligen en buffé av härliga nyanser – som får oss att drömma om varma sommardagar och ljuva sommarnätter 2023!

1. Babriecore-rosa

I samband med förväntningarna kring Greta Gerwigs kommande spelfilm om Barbie, med Margot Robbie som huvudrollsinnehavare, har hela mode- och skönhetsvärlden drabbats av nostalgi – och under hashtaggen #barbiecore har färgen rosa stort momentum just nu. Både i sociala medier, på catwalken, hos butikskedjorna ... och såklart är färgen given bland trendfärgerna för våra sommarnaglar 2023.

– Sommaren är den bästa säsongen för klara och starka färger på naglarna. Hela säsongen präglas av lekfullhet, säger nagellacksexperten och manikyristen Jin Soon Choi till sajten.

Essie Nail Lacquer 890 In The You-niverse – finns att köpa här för 129 kronor.

2. Positiv pastellgul

Jan Arnold pekar ut dessa gula nyanser som sin personlig favoritfärg inför sommaren 2023, och menar på att det är en vinkning till växtvärldens gula blomster.

Choi väger in och kallar dessa färger för ”sprudlande och optimistiska färger som förkroppsligar de ljusa sommarmånaderna”, samtidigt som hon konstaterar att hon såg många gula naglar på catwalken under modeveckorna, när världens största modehus visade trenderna inför våren och sommaren 2023.

OPI Nail Lacquer Mexico City Collection Don’t Tell a Sol – finns att köpa här för 184 kronor.

3. Tropisk grön

Manikyristen Rachel Apfel Glass, grundare av Glosslab poängterar för sajten att dessa nyanser som trendar just nu, passar väldigt bra till alla olika typer av hudtoner samt att de går hand i hand med en större comeback-trend av modet från 90- och 00-talet.

Hon menar på att den här färgen är den definitiva ”cool girl”-nyansen till sommaren 2023. Hon har sett världskända influencers som Hailey Bieber, Kourtney Kardashian och Dua Lipa bära den här nyansen på naglarna mycket den senaste tiden.

Det är också ett steg bort från den vanliga neongröna nyans som vanligtvis brukar vara populära under sommarmånaderna. Den här nyansen känns med andra ord, riktigt fräsch.

Essie Nail Lacquer 905 Grass Never Greener – finns att köpa här för 129 kronor.

4. Somrigt vitt

Choi låter meddela att vita naglar är en stor personlig favorit och att nyansen dessutom otroligt efterfrågad från hennes kunder på den egna nagelsalongen i New York City.

Anledningen till att hon gillar den här färgen så mycket är för att den ger en subtil och ”ren” look. Det är en beprövad nyans, som påminner om en mer klassisk manikyr.

Psst! Vita eller pärlemorskimrande naglar passar också superbra till solkysst hy. Den är rolig, utan att vara för skrikig.

Essie Nail Lacquer 04 Pearly White – finns att köpa här för 129 kronor.

5. Mintig ljusblå

– De här nyanserna får mig att tänka på sommarens blå himmel. Blåa toner har alltid varit en go-to under sommaren och just nu blir de mer och mer populära. Det är den bästa sommarfärgen på naglarna enligt mig. De ger mig en svalkande känsla, säger Glass till Fashionista.

Hon argumenterar vidare för att det känns som en oväntat färgval både när det kommer till manikyr och pedikyr – och det är det som gör att den känns så lekfull och trendig just nu.

OPI Nail Lacquer Mexico City Collection – finns att köpa här för 184 kronor.

6. Stark orange

Sist men inte minst har vi den starka orangea färgen, som direkt för tankarna till en färgstark solnedgång kring Medelhavet. Den här kulören poppar verkligen och är därför ett perfekt komplement för dig som har en i övrigt neutral outfit, eller för dig som vill leka med blockfärger. Ja, det är faktiskt en mångsidig nagellacksfärg oavsett vad du har för personlig stil.

Depend 7day Pop it Hybrid Polish 70101 Shout Out – finns att köpa här för 49 kronor.

Mest läst