Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Stjärnfrisören Antonio Axu har öppnat Sveriges första Colourbar

20 jan, 2017 
AvIda Gustafsson
Sveriges första Colourbar har öppnat på NK i Stockholm. I den lilla exklusiva salongen blir kunderna Hollywoodsnygga med skräddarsydda färgbehandlingar.
Annons

Stjärnfrisören Antonio Axu som har sedan tidigare en salong och en Dry bar i Stockholm och har nu valt att öppna en tredje, lite mindre salong på NK som erbjuder skräddarsydda färgbehandlingar med det nya hårvårdsmärket Balmain Hair Couture.

Vad var visionen för den nya salongen?

– Colourbaren är en reflektion av vad jag ansåg att våra kunder tycker att vi är bäst på,  jag ville förtydliga vår expertis på Balayage, Summerkissed Ombre, som jag utvecklat genom mina år i Los Angeles. Vi har också under åren gjort enorma statements på många profiler i Sverige, vilket har resulterat till att man kan bli Hollywoodsnygg även i Sverige, säger Antonio Axu.

Han berättar att idén till den nya salongen kom genom att de tidigare salongerna expanderat och att de samtidigt fått kunder som ställer höga krav. Så valet föll på att öppna en liten mindre salong, med plats för två kunder åt gången, för en mer personlig och exklusivare inramning, berättar Antonio Axu. Colourbaren är lyxigt inredd med puderrosa skåp, mässing och marmor samt plexiglasstolar dit kunderna kan komma för färgbehandling och efterföljande styling.

colourbar650
antonio1-(1)

Vilka hårtrender kommer att gälla under 2017?

– Det korta håret har blivit mer än hett nu, fler klipper av sig håret så som jag gjort på Carolina Gynning. Men något som också håller i sig är det långa svallet som Marie Serneholt har.

Kan du dela med dig av dina bästa knep för att få ett vackert och välvårdat hår?

– Absolut! Den traditionella läran gäller: borsta håret på kvällen med svinborst, 50-100 tag. Tvätta var tredje dag, torka håret med fön så det är helt torrt och använd inpackning en gång i veckan.

Läs även

Annons