Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stjärnornas nya favorithår – så härmar du den eleganta looken

11 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram/TT.
Bort med frisset och torra hårlängder – nu vill stjärnorna ge illusionen av hår lika lent som vatten.
Den nya eleganta trenden med ”liquid hair” passar perfekt till hösten.
Här är frisörens bästa tips för att lyckas med looken.
Annons
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

Nu när sommaren börjar gå mot sitt slut är stjärnorna trötta på rufsiga strandlockar och volym – i stället är det elegant, skinande hår som står på agendan. I den nya trenden, som kallas ”liquid hair” på engelska – bokstavligt talat flytande hår – är målet att håret ska vara så glansigt, lent och fritt från textur att det ser ut som glas eller vätska. Redan 2018 var glashårstrenden en stor snackis, men då valde många att klippa knivskarpa och glänsande pager. 2021-versionen av trenden är snäppet mjukare och mer följsam, även om målet fortfarande är skinande glans.

Många av de allra hetaste stjärnorna är besatta av den glansiga och eleganta hårtrenden – vi har sett Kim Kardashian, skådespelaren Zendaya och artisten Dua Lipa alla anamma det flytande håret. Och visst känns det som en perfekt trend inför den stundande hösten, när många återvänder till sina fysiska arbetsplatser och byter mysdressen mot en mer städad look?

Annons

Frisörens tips för att få till hårtrenden

Men hur gör man då för att få till den snygga trenden? Glamour har pratat med frisören Hollie Rose Clarke, som ger sina bästa tips. Hon menar att nyckeln för silkeslent hår är att göra en keratinbehandling.

– Den mjukgörande behandlingen tar bort frissighet, låser in färg och kortar ner hur länge man måste föna håret i upp till 12 veckor, säger hon till magasinet.

Hon själv använder en vegansk behandling, som går att anpassa på olika sätt efter kundens önskemål.

– Om man vill ha ett lenare resultat så fönar vi behandlingen i håret, och sedan tvättar man inte håret på 72 timmar. Om man har lockar och älskar dem men vill få bort frisset, så fönar vi i behandlingen i håret och man tvättar det efter 24 timmar, vilket gör att man behåller sina vackra lockar, men utan friss.

Vill man få till den glansiga och lena looken hemma kan man ta hjälp av en mjukgörande spray, som man sedan kombinerar med att platta håret, för att till sist toppa med en glansspray.

Annons