Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stylisten Linda Fernströms favoritprodukt för håret: ”Det blir som nyfönat hos frisören”

25 mar, 2024 
linda Fernström hårstyling
Från lilla parfymeriet i Sala till stora tv-produktioner som TV4:s Nyhetsmorgon. Stylisten och make up-artisten Linda Fernström är proffs på allt som rör skönhet, beauty och styling.
Annons
Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' goBrand logo
Hårtrender #14 – Så stylar du håret i en Wash n' go

Linda Fernström är proffs på styling och har jobbat med att sminka TV4-profilerna i över åtta år. Karriären inom beauty började på det lilla parfymeriet i Sala där hon växte upp och tog fart ordentligt när hon jobbade på NK och Mac i Stockholm, en arbetsplats hon blev kvar på i över tjugo år.

I dag jobbar hon som make up-artist för produktioner som TV4s Nyhetsmorgon och har även på sidan av det tagit fram lösögonfransar tillsammans med Vibe (läs om det här).

Hur blir man stylist? Har du något tips?

Man ska tycka att det är så roligt att man inte slutar och ger upp. Jag har svårt att tänka mig att man går en utbildning i det här, för du ska ha känslan för det. Du kan utbilda dig i grunderna men det är lite som att måla en tavla. Du kan gå en skola för att lägga en eyeliner, men sedan ska du göra det på olika ansikten. Så träna på olika personer hela tiden. Dina släktingar, systrar och inte så mycket på dig själv. Jag kan knappt sminka mig själv, säger hon och skrattar lite.

Annons

”Jag använder nästan aldrig plattång”

Förutom smink så stylar hon också hår och när vi pratar om vilka knep hon har för att få till en bra och fin frisyr så är plattången ett verktyg hon gärna lägger åt sidan.

– Jag använder nästan aldrig plattång på grund av att det dödar hårstråna så mycket. Vill man göra om det till lockar dagen efter eller på kvällen så går det knappt för att plattången har dödat formen.

I stället använder hon värmeborsten Rise Hot Brush från Ghd– en borste som går att använda som både platt- och locktång.

– Den är så jäkla bra. Drar man den från roten och genom håret så blir det så glansigt.

ghd värmeborste rise
Värmeborsten rise volumising hot brush från ghd är en stor favorit hos Linda.

En annan produkt hon använder sig av är Dream Coat från Colorwow, en spray som aktiveras av värme och motverkar friss utan att göra håret tungt eller oljigt.

Annons

– Om du vaknar en morgon och kanske har somnat med blött hår och det står åt alla håll och är helt frissigt, så kan du använda Dream Coat, och sedan använda dra värmeborsten Rise genom håret. Det blir som nyfönat hos frisören. Det var längesen jag hittade så bra grejer, jag älskar den!

dream coat colorwow
Colorwows populära spray ”Dream coat” aktiveras av vörme och motverkar friss utan att göra håret oljigt eller tungt.

Så får du frisyren att hålla

Enligt Linda så är nyckeln till ett hållbart resultat att använda färre – men bättre – produkter.

– Ju mer produkter du har, desto sämre håller det. Det enda jag använder är ett värmeskydd som ger lite stadga i håret. Sen avslutar jag med en hårspray som går att borsta ur och spraya på igen. Bra stadga men inte för tunga grejer, då håller det bättre.

Annons
Linda Fernström stylist smink hår
Linda Fernström är proffs på styling – både när det gäller hår och makeup.

Om vi vill piffa upp frisyren lite, vad har du för tips då?

– Man har ofta svårt att komma på egna nyheter på sig själv. Det är det som är det svåra, man tar ofta samma frisyr som man alltid har. Men testa att locka det och sätt i ett fint hårspänne på sidan, det bryter av lite!

Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutinBrand logo
Hårtrender #11 – Så får du en hållbar tvättrutin
Annons