Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Taylor Swift älskar rött läppstift – här är hennes favoriter

06 okt, 2023 
Taylor Swift röda läppar
Världsstjärnan Taylor Swift fortsätter skapa rubriker världen över, såväl på scen under sin egen turné The Eras Tour som i publiken på NFL-matcher. Oavsett var hon befinner sig så toppar hon gärna looken med röda läppar – vi visar hur du får till dem som Taylor!
Annons

En av de mest omtalade personerna i nöjesvärlden just nu är utan tvekan Taylor Swift, som skapade en snackis utan like när hon flera gånger setts i publiken för att heja på nya pojkvännen Travis Kelces matcher i amerikanska fotbollsligan NFL. Men förutom att relationen i sig skapade stort intresse så blev det också en hel del snack om stjärnans röda läppar, som har blivit något av den tolvfaldigt Grammy-belönade artistens signum.

Stjärnan syns nämligen ofta med effektfulla och eleganta rödmålade läppar, oavsett om det vankas gala, om hon står på scen under turnén The Eras Tour eller går på match.

Taylor Swift i jeansklänning på MTV VMA efterfest 2023
Taylor Swift satsade på röda läppar när hon anlände till MTV Video Music Awards efterfest i september.
Annons
Taylor Swift på scen
Vi ser ofta artisten med rödmålade läppar på scen, inte minst under den pågående turnén The Eras Tour.

Var tvungen att be mamman om lov

Men även om vi numera är vana vid att se stjärnan i sitt stilsäkra röda läppstift så har inte alltid så varit fallet. Det dröjde faktiskt ända till 2009 innan Taylor Swift började bära olika nyanser av rött på läpparna, åtminstone enligt den kända makeupartisten Gucci Westman som menar att hon var den första som gav Taylor Swift röda läppar.

Detta gjorde hon trots att artistens management först insisterade på att Taylor inte bar rött – samt att hon behövde få okej från en något oväntad person:

"Hon hade aldrig burit röda läppar innan. När det hände så var jag tvungen att först be om tillåtelse från hennes mamma" berättar Gucci Westman för ELLE Australien.

Annons

Inspireras av Taylor Swifts röda läppar

Trots att Taylor Swift säljer ut arena efter arena världen över, är det långt ifrån omöjligt att kopiera hennes beautylooks. Artisten har nämligen flera gånger delat med sig av sina favoritprodukter för att få till de perfekta röda läpparna:

Mac Retro Matte Lipstick Ruby Woo

Det var redan 2015 som Taylor Swift delade med sig av att hon nyligen hade upptäckt läppstiftet Retro Matte Lipstick i färgen Ruby Woo från Mac. Då berättade hon för People att hon nu visste att det var något av en klassiker och att hon förmodligen var den sista personen som upptäckt det.

Nyansen Ruby Woo går i en klassiskt blåröd ton som, förutom att den är väldigt snygg, också kan ge intrycket av vitare tänder då den neutraliserar gulare toner. Läppstiftet har en matt effekt och har dessutom blivit känt för att sitta i många timmar utan att flagna eller suddas ut! Läs mer om läppstiftet och köp det här (reklamlänk).

Annons
Mac Retro Matte Lipstick Ruby Woo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Nars Velvet Matte Lip Pencil Dragon Girl

En annan läpprodukt som Taylor Swift har hyllat för röda läppar är läppennan Velvet Matte lip Pencil från Nars. I en intervju med MTV berättade hon att hon gärna testar olika nyanser men att hon alltid återkommer till färgen Dragon Girl, som hon menar aldrig kan gå fel. Produkten används som ett matt läppstift, samtidigt som appliceringen blir betydligt enklare än med ett vanligt läppstift då den är i form av en penna. Resultatet? En halvmatt, riktigt snygg, röd läpp! Läs mer om läppennan och köp den här.

Nars Velvet Matte Lip Pencil Dragon Girl
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Pat McGrath Labs Legendary Wear Matte Lipstick Elson

En annan världskänd makeupartist, Pat McGrath, har också berättat om hur hon gör för att få till Taylor Swifts röda läppar. De har jobbat tillsammans länge, bland annat med musikvideon till låten Bejeweled som släpptes så sent som förra året. Då, har Pat McGrath berättat, bär artisten läppstiftet Legendary Wear Matte Lipstick från den ikoniska makeupartistens eget märke Pat McGrath Labs. Nyansen hon bär i videon heter Elson och är liksom nyansen Ruby Woo från Mac en röd med blå undertoner. Du hittar en liknande variant ev läppstiftet här (reklamlänk).

Annons
Pat McGrath Labs Legendary Wear Matte Lipstick i nyansen Elson
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
10 saker du antagligen inte visste om Taylor SwiftBrand logo
10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift
Annons