Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Tips mot torr hud

10 aug, 2015 
AvFemina
Ta en dusch
Annons
naken kvinna

Tänk på att kranvatten och saltvatten torkar ut huden från utsidan. Undantaget är en dusch från en välvald fuktspray, som kan göra allt från att binda fukt till att lugna rodnader eller ge lyxig lyster. Stoppa ner en flaska fuktspray i väskan och spraya närhelst huden behöver det.

Precis som en blommas rötter behöver fukt så behöver huden återfuktas även under ytan. Till din hjälp finns det sköna serum med lättare konsistens än en crème och högre koncentration av aktiva ingredienser. Effekten är framför allt långsiktig då det viktigaste jobbet görs i de djupare hudlagren. Ändå lämnar ett serum ofta en behagligt len yta. Använd efter rengöring men före din crème, gärna både morgon och kväll.

Förutom att torr hud ser trött ut uppstår snabbt små torrhetsrynkor på ytan. Den bästa grunden är att smörja in ansikte och hals med en bra fuktcrème morgon och kväll. Det ökar smidigheten, och crèmen ser till att den naturliga skyddsbarriären hålls intakt, vilket i sin tur gör att huden lättare kan behålla fukt. Det är bra att smörja in sig direkt efter ett ansiktsvatten eller serum, för fukten fungerar som ett dragplåster till de undre lagren. Leta gärna efter produkter med hyaluronsyra, en ingrediens som visserligen inte tränger så djupt ner i huden men ändå är en stor hjälp för att binda fukten. Dessutom fyller den ut små linjer.

Annons

Även om du sommartid smörjer in dig dagligen kan huden kännas stram och torr. Då behövs en rejäl punktinsats. Lägg en ansiktsmask innan du hoppar i säng, det svalkar skönt. Ingredienserna fyller samtidigt på med en ordentlig dos fukt. Vissa masker behöver du inte ens skölja av, torka bara bort överflödet med en pappersservett. För en riktig superkur laddar du huden med ett serum innan du lägger på masken. Hudterapeuter brukar rekommendera att lägga en mask ett par gånger i veckan.

Av JESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER

Foto INA

Annons