TV: Se 10 kändisars hårförvandlingar vi minns
1:9

Efter reklamen: TV: Se 10 kändisars hårförvandlingar vi minns

(1:9)

SkiAlla som någon gång haft ett någorlunda långt hår vet vilken utmaning det kan vara att tvätta och ta hand om det. Själva tvättandet är ett projekt i sig som man planerar in för att slippa göra det för ofta – och sen kommer torkandet.

Om man vill undvika att föna håret i onödan för att minska slitage kan det kännas som att det tar en evighet för håret att torka. Men det finns faktiskt sätt att komma runt det och få håret att torka snabbare. Nu delar hårstylister och frisörer med sig av sina bästa knep i Cosmopolitan.

Absorbera extra fukt med en t-shirt

Brukar du sätta upp håret i en handduksturban? Välj bort det, och plocka fram en t-shirt i bomull istället. De är mjukare och absorberar mer, och kommer inte orsaka friktion eller slitage. Finns det ingen t-shirt tillgänglig kan en kökshandduk också fungera fint.

Enkla hårdetaljen som ändrar hela frisyren – stjärnornas favorit

Återfukta med balsam och kamma igenom

Att använda sig av balsam är inte bara bra för att vårda håret – det hjälper också håret att torka snabbare. Om du dessutom använder en bredtandad kam anpassad för blött hår och kammar igenom håret innan du applicerar balsam så kommer du märka skillnad.

Skippa handduken

Motsatt till vad många tror, så hjälper inte en handduk att torka håret så mycket som många tror. I stället kan en sträv handduk göra att håret lättare får av och blir slitet. Vill du använda handduk men undvika slitage kan det vara ett alternativ med en handduk i mikrofibermaterial.

Om du inte klarar dig utan fönen – sänk värmen

Har man både långt och tjockt hår kan det kännas omöjligt att torka håret utan hårfön. Men var då noggrann med att både använda ett värmeskydd på håret innan, och sedan föna på låg värme. Om du kombinerar fönandet med att först låta håret lufttorka så länge som möjligt innan, så behöver du inte utsätta håret för onödigt mycket värme.

TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
0:51

Efter reklamen: TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Frisörens 10 sekunders-knep för att ta reda på hur mycket hår som ska klippas

Mer läsning

Femina