0:45

Efter reklamen: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Är du sugen på ett liva upp vintern med en ny look, och kanske satsa på en ny frisyr inför det nya året? Testa då att titta bakåt i tiden för att hitta inspiration! Här är frisyrerna med lång historia som är trendiga nu, men samtidigt klassiska.

Falska Gatsby-pagen

Vill du testa hur det är att ha page, utan att faktiskt ta steget att klippa av längderna? Fejka det! Den här fejk-pagen var stor på 20-talet bland kvinnor som inte vågade haka på den nya trenden med kort hår på kvinnor.

– För att få den här looken tycker jag om att applicera volymiserande mousse i blött hår och föna det torrt. Sedan sätter jag upp håret i två små sektioner och sätter upp dem i en tofs. Efter det petar jag in sektionerna under resten av håret och börjar strategiskt placera hårnålar genom håret för att säkra frisyren – det är då fejk-pagen tar form, säger hårstylisten Sally Hershberger till Real Simple.

Vintage-pixie

En kortklippt pixiecut är en frisyr som ständigt utvecklas och alltid är trendig i någon form. Nyare trender är att frisyren är lite längre och rakare, medan vintage-pixien snarare har mängder av lager och volym i en rufsig look.

Hollywoodlockarna

Finns det någon frisyr som andas klassisk mer än de typiska lockarna från Hollywoods gyllene era? Det är ultraglamouröst, fönat och elegant. För att få till den rätta storleken är det enklast att använda sig av hårrullar istället för locktången.

Uppklippta shag-klippningen

Årets stora trendfrisyr är den uppklippta shag-klippningen, eller wolfcut som den också kallas. Den har rötterna i 70-talet och är en slags förstadie till det som blev 80-talets mer extrema hockeyfrilla, men är mer rockig och sofistikerad.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Mer läsning

Femina