Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så går du över till grått hår utan tydlig utväxt

28 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Jamie Lee Curtis med grått hår.
Färgar du över ditt gråa hår och vill egentligen sluta – men vill samtidigt inte ha en tydlig utväxt?
Många kvinnor som vill omfamna sitt gråa hår är osäkra på hur de ska gå till väga, men Feminas profil tillika frisören Elin Rantatalo har lösningen!
– Det blir mindre kontrast mot det grå, säger Elin Rantatalo.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Grått hår på kvinnor har gått från att vara stigmatiserat till att bli både vanligare och till och med riktigt trendigt. Men det kan vara svårt att göra övergången till grått hår om man länge har färgat sina gråa strån – hur gör man för att gå över till grått hår utan att behöva ha en tydlig utväxt eller klippa av sig hela håret och börja om?

Feminas bloggare Elin Rantatalo är utbildad frisör, något hon arbetat med under många år. Nu avslöjar hon bästa sätten att gå till väga för att göra övergången så naturlig som möjligt. Svaret: slingor.

– Om man är mörkhårig brukade jag rekommendera att ha en övergångsperiod med ljusare slingor, så att det blir mindre kontrast mot det grå, säger Elin Rantatalo.

Annons

Ta hand om grått hår

Att göra slingor kan också vara ett bra val när du har helt grått hår tycker hon.

– Det kan också vara snyggt att göra tunna svarta slingor i ett grått hår, det ger ett fint djup till det. Men ljusa slingor är att föredra om man vill göra en snygg övergång – slingor är alltid förlåtande och en bra idé, konstaterar frisören.

När du väl har gjort övergången till grått gäller det att ta hand om håret i vår- och sommarsolen. Grått hår kan får en gulnad ton om det utsätts för för mycket sol.

– Upplever man att ens gråa hår blir lite guldassigt i solen så är det bra att använda uv-skydd för håret. Silverschampo fungerar också väldigt bra för grått hår, säger Elin Rantatalo.

4 tips till dig med grått hårBrand logo
4 tips till dig med grått hår
Annons