Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Vi testar mascaror

13 dec, 2013 
AvFemina
Annons

Vi testar mascaror

Vi testar mascaror

1. Beautiful ­Color Lash Enhancing Mascara från Elizabeth ­Arden sägs stärka fransarna och har en traditionell avlång spiralborste. Vi gillar den klumpfria ­formulan som ger ett elegant resultat, perfekt för vardagsbruk. Ca 300 kr.

2. Volume by Night från UNE torkar ganska snabbt vilket gör det lite knepigt att separera fransarna snyggt, de fastnar lätt i varandra. Men för att vara en ekomascara ger den ändå rejäl volym, ängd och svärta. Och det trots en ganska blygsam plastpiggborste. Ca 170 kr.

3. Cils d’Enfer betyder ungefär helvetiska fransar och är namnet på Guerlains nya mascara. Vi väljer att tolka det positivt då du får ett krämigt innehåll av högsta klass. Den täta borsten ger en lyxigt tät fransrad med elegant finish på bara några sekunder. Ca 295 kr.

4. Outrageous Volume från Sephora har en kraftig ­borste med korta plast­piggar. Den ger snabbt oerhört mycket volym och längd. Nackdelen är att den klumpar ihop fransarna à la Bardot och med för många lager blir det rätt stökigt. Ca 170 kr.

Annons

Vi testar mascaror

1. In Extreme ­Dimension Lash från Mac är inget för ­minimalisten då den har en tjock borste och vispad formula som ger mycket färg och glans. Du kan behöva öva ett par gånger innan du får kläm på hur den fungerar. När du väl fått in tekniken blir det garanterat wow-effekt! Ca 245 kr.

2. Clump Defy från Max ­Factor har en böjd ­borste som fångar upp alla fransar när du målar, vare sig du har korta stubbiga eller långa tunna. Den ger fin böj och separerar fransarna så att resul­tatet blir snyggt även om du målar i flera lager. Ca 175 kr.

3. Diorshow ­Iconic Overcurl från Dior har en böjd borste med korsade strån och en mjuk formula. Perfekt för dig som vill ha extra böj till ganska raka fransar och då den ger mycket färg fungerar den även fint till fest. Ca 325 kr.

4. Beyond Mascara från ­Benefit ger mer volym och böj än längd. Den knubbiga piggborsten känns lite vass om du råkar trycka den för nära fransrötterna. Den runda toppen är också försedd med piggar för finjusteringar. En smart idé så länge du drar bort lite färg först, annars blir det klumpigt. Ca 215 kr.

Annons