Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Vi testar peeling

27 dec, 2013 
AvFemina
kvinna som använder peeling
Annons

Femina testar scrubb.

För ansiktet

1. Beautiful Skin Radi-ance Exfoliator från No7 har en ganska snålt tilltagen dos av korn i en krämig lotion. De korn som finns är dock kännbara och ger ordentligt med rosor på kinderna. Ca 100 kr.

2. 10 % Glycolic Acid Pads från Malin+Goetz är smarta pads som du sveper över huden en gång om dagen, ett tidseffektivt och smidigt sätt att hålla huden frisk och ge cellförnyelsen bra fart. Ca 525 kr.

3. Balance Facial Peeling från Luxsit är en peeling för normal till kombinerad hy med en mix av mineralrik lera och korn från mandel och jojoba. Lite kladdig till en början men känns smidigare då den får värme från fingrarna. Ca 295 kr.

Femina testar scrubb.

1. Previous Exfoliating Powder från Clinica Ivo Pitanguy består av ett superfint pulver som du blandar med lite vatten i handflatan. Resultatet är en krämig mix som rengör, tar bort döda hudceller och ger mycket fin lyster utan att irritera. Ca 900 kr.

2. Intensive-C Radiance Peel från Murad är en citrus-doftande och kornfri gel som masseras på rengjort ansikte och sedan får sitta kvar som en mask. Känns först lite het och sedan skönt kylande. Efter tio minuter har huden fått fin lyster och kinderna glöder. Ca 645 kr.

Annons

3. Modern Friction från Origins peelar huden snällt med hjälp av risstärkelse. Citrusoljan ger dessutom en behagligt mjuk doft och bidrar till en klarare hudton redan första gången. Ca 395 kr.

Femina testar scrubb.

För Kroppen

1. Amande Shower Scrub från L’Occitane är precis som namnet antyder en duschgel med korn i. Ett bra alternativ för dig som vill ha en peeling light men är lite känslig för dofter. Ca 185 kr.

2. Sockerskrubb från Naturligtvis är en mix av ekologiska oljor tillsam-mans med kokos och rårörsocker. Doften påminner om Igloo-glass och skrubben gör huden len. Använd på torr hud då sockret annars har en förmåga att smälta snabbt. Ca 110 kr.

3. Bamboo Walnut Scrub från Face Stockholm ser ut som nymalet kaffe men är en krämig massa när du väl får den i handen. Doften är kraftig.Passar extra bra för lite tjockare hud, till exempel armbågarna.

Ca 330 kr.

Femina testar scrubb.

1. Exfoliant Moussant från Sisley har en upp-friskande doft från välgörande eteriska oljor som lavendel. Den smidiga gelen har också ordentligt med små korn. Men framför allt gillar vi att den här peelingen blir till ett lätt och lyxigt lödder i duschen. Ca 830 kr.

Annons

2. Body Scrub Rose Revival från & Other Stories är en sockerbaserad skrubb med rosdoft. Så fort du tillsätter lite vatten och börjar massera löses kornen upp och formulan förvandlas till ett skönt lödder. En riktigt bra budget-skrubb som gör huden len och ljuvt doftande. Ca 90 kr.

3. Lemon+Sage Body Scrub från Bliss ger en rejäl dos med fina korn och har en uppiggande doft. Den kan med fördel masseras på huden en lång stund vilket verkligen får fart på cirkulationen och gör huden ren och len. Ca 345 kr.

Annons