Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Bäst i test: Volymspray för snygg volym till håret

12 sep, 2022 
AvVeronica Henriksson
bäst i test volymspray bästa volymspray budget
Årets bästa volymspray – Feminas favoriter!
Ge håret ett läckert lyft med en volymspray. Femina listar årets favoriter som får volymen att hålla. Här är vinnarna för alla hår!
Annons

Är du också trött på att håret känns platt och tråkigt, trots gediget jobb försöka höja volymen? Ingen fara! En volymspray är superprodukten som ger snygg volym och ett ordentligt lyft till håret. Här är hela topplistan med årets favoriter 2023 – och tipsen som gör att volymen håller hela dagen.

Bästa volymspray för volym till håret – våra favoriter 2023

Femina listar favoriterna som ger snygg och hållbar volym till håret. Scrolla ner för att läsa mer om produkterna.

Bäst i test volymspray – favoriterna för alla hårtyper

Lättanvända, plånboksvänliga och varianter som inte känns i håret – här är favoriterna för alla hår och behov. Längre ner hittar du också knepen som gör att volymen håller hela dagen.

Bästa volymspray,Volu Hair Mist – Davines

Snygg volym, helt kladdfri och ger en lätt textur till håret – Volu Hair Mist från Davines är en toppenspray som utan någon ansträngning ger otrolig volym som håller länge. Volymsprayen appliceras i hårbotten i handdukstorkar hår, borstas sedan ut i längderna och fönas in i håret. "Mitt hår har fått sig ett ordentligt lyft och jag upplever att min styling håller bättre och längre. Jag gillar också att håret inte blir matt och krispigt" säger en testare.

Annons

Fördelar:

 • Härlig doft, lättapplicerad och dryg!
 • Ett kanonköp som håller länge.
 • Känns i hårbotten och gör håret luftigt och lätt.

Nackdelar:

 • Priset är något högt, men samtidigt håller sprayen i evigheter tack vare att den är så pass dryg. Det gör pris per användning lågt.

Betyg: 5 av 5

Bästa volymspray för tunt hår, Forma Höjd Root Lifter – Björk

Forma Höjd Root Lifter är en multiprodukt som påminner om många olika stylingprodukter – i en. Sprayen ger volym som en mousse, textur som en saltvattenspray och har också ett lättare värmeskydd som passar till föning. Det krävs inte mycket arbete för att produkten ska få sin fulla effekt! Extra tacksamt är att produkten inte känns i håret, vilket gör den optimal för alla hårtyper – även tunt hår som annars lätt kan bli tungt av stylingprodukter.

Fördelar:

 • Känns inte i hårbotten.
 • Bra pris, veganskt och svensktillverkat.
 • Lättapplicerat och drygt.

Nackdelar:

 • Produkten ger allra bäst resultat om den fönas in, vilket kräver lite mer jobb.

Betyg: 4,9 av 5

volymspray bäst i test björk 2023
Bästa volymspray från Björk. Klicka på bilden för att komma till favoriten.

Bästa volymspray budget, Texture & Volume Dry Spray – Björn Axén

Har du bångstyrigt hår eller tjockare hår där stråna ligger platt och livlöst? Då är det Texture & Volume Dry Spray från Björn Axén som du ska sträcka dig efter! Produkten är en texturspray som samtidigt ger bra volym – och framför allt får stylingen att hålla hela dagen. Sprayen ger en fyllig känsla till håret, utan att kännas pudrig eller matt.

Fördelar:

 • Får stylingen att hålla hela dagen.
 • "Fyller ut" stråna och ger en tjockare känsla till håret.

Nackdelar:

 • Lite svår att dosera. Blir det för mycket produkt går det att skaka ur håret med fingrarna eller med en hårborste.

Betyg: 4,7 av 5

bäst i test volymspray 2023 björn axen budget
Årets bästa volymspray i budgetklassen från Björn Axén. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa volymspray med textur, Full Dry Volume & Texture Spray – Living Proof

Volym, stadga, textur och en hållbar styling – favoriten Full Dry Volume & Texture Spray från Living Proof är en spännande spray som erbjuder många funktioner i en och samma produkt. Produkten ger håret härlig volym som verkligen håller länge, men ger också en bra stadga till längderna utan att kännas torr i håret. Spraymunstycket fördelar produkten perfekt i hårbotten.

Fördelar:

 • Har värmeskydd upp till 210 grader.
 • Enkel att borsta ut i håret vilket ger en fyllig känsla även i längderna.

Nackdelar:

 • Har en ganska skarp doft precis vid applicering, men den försvinner efter några minuter.

Betyg: 4,8 av 5

volymspray bäst i test hår volym 2023
Årets bästa volym- och texturspray från Living Proof. Klicka på bilden för att komma direkt till sprayen.

Bästa volymspray som inte känns, Raise the Root Thicken – Color Wow

Viktlösa (och kladdfria) Raise the Root Thicken från Color Wow är en toppenprodukt om du vill ge håret ett snyggt lyft och vacker volym utan att hårbotten känns tung och klibbig. Sprayen, som också innehåller UV-skydd, kan appliceras i torrt eller handdukstorkat hår.

Annons

Fördelar:

 • Ger ett fint resultat även utan föning. Gnugga fingertopparna mot hjässan och volymen har ökat – ordentligt.

Nackdelar:

 • Tar ett litet tag att torka i hårbotten.

Betyg: 4,7 av 5

Vanliga frågor och svar om volymspray och volym till håret

Hur får man volymen att hålla och hur använder man egentligen en volymspray? Femina har samlat allt du behöver veta om produkten – och ger dig bästa tipsen som verkligen gör skillnad!

volymspray hår volym bäst i test
Hitta den perfekta volymsprayen för ditt hår – Feminas bästa tips!

Vilken är den bästa volymsprayen?

Det finns många olika varianter på marknaden och vilken variant som är bäst beror lite på vilken hårtyp du har. Har du fina strån och tunt hår är en lättare spray, som Volu Hair Mist från Davines, toppen eftersom att den inte känns i håret. Men har du grövre hår kan en volymspray som också ger mycket textur vara super. Då är till exempel Texture & Volume Dry Spray ett bra val.

Annons

Hur använder man volymspray?

Det går att applicera en volymspray på lite olika sätt, beroende på vilken typ av produkt du använder. I regel appliceras en volymspray i hårbotten och fönas sedan in för det bästa resultatet. Det går att applicera volymspray i fuktigt eller torrt hår.

Ska du föna in produkten är det bäst att applicera i fuktigt hår. Du kan också gnugga in volymsprayen i torrt hår. Applicera då längst in vid hårrötterna, vänta några sekunder och använd fingrarna för att gnugga in produkten.

volym hår spray volymspray
Allt om volymspray – så använder du produkten som ger snygg volym till håret!

Hur får man volymen att hålla?

Vill du säkra att volymen håller hela dagen är det viktigt att preppa håret ordentligt – och då är en volymspray produkten som gör jobbet! Ett bra sätt för att säkra upp att volymen håller är att föna in produkten. Sträck dig gärna efter en varmluftsborste (här listar ELLE de bästa varmluftsbortarna 2023). Det är en fönborste med rundborste och fön i ett som också fokuserar på att boosta volymen.

Annons

Vad gör volymspray?

En volymspray har egentligen flera användningsområden. Förutom det självklara, att ge året snygg volym från hårbotten, ger även en volymspray textur och en fylligare känsla till längderna.

Vad är skillnaden på volymspray och hårspray?

En hårsprays uppgift är främst att hålla stylingen och håret på plats hela dagen och ska inte appliceras i hårbotten, utan är den sista produkten du använder för att sätta stylingen. En volymspray jobbar däremot på att ge volym till håret – ända från hårbotten.

Foto: TT

Se 5 knep för vackert hårBrand logo
Se 5 knep för vackert hår
Annons