I skiftet mellan juli och augusti kommer Stockholm Pride 2017 gå av stapeln, men redan nu öppnar samarbetspartnern Wella en temporär salong med syfte att bryta stereotyper kopplade till vårt hår. Salongen är en del av initiativet ”Take pride in your hair” och vill få fler att våga visa sin personlighet med sin frisyr.

Läs även Bli redo för sommarfesten – här är 17 fina shoppingtips!

Wellas nya salong är bara en 1 kvadratmeter liten och ligger mitt i Stockholm city. Den pyttelilla salongen kommer att husera på Birger Jarlsgatans trottoar mellan den 19 och 21 juni. Vem som helst kan få en klippning eller styling – helt gratis. Det enda kravet är att stylingen och frisyren ska spegla ditt sanna jag och att du bär upp den med stolthet. Salongen tar emot både drop-in och förhandsbokningar och öppnar för bokning redan i dag, 12 juni.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

– Oavsett hur fördomsfria vi än brukar vara, så dras vi alla med förutfattade meningar kopplat till hår. Men vad är det egentligen som avgör vad som är kvinnligt eller manligt,sexigt eller seriöst, trendigt eller tantig, hetero eller gay? Vad är det till exempel som säger att äldre inte ska ha långt hår och att en minister inte kan ha hästsvans? Med detta initiativ vill vi få fler att reflektera över de många fördomar och stereotyper som finns. Men framförallt vill vi hjälpa fler att visa vem de verkligen är – med hjälp av deras hår, säger John Hallberg, Commercial Director för Wella Nordic i ett pressmeddelande.

Utöver salongen uppmanar Wella alla att bekämpa stereotyper genom att visa upp sina frisyrer under hashtaggen #takeprideinyourhair i sociala medier. Vinnande bidrag får fira Stockholm Pride tillsammans med Wella som bekostar resa, hotell, plats i Pride-tåget samt Pride-biljetter.

 

Foto: Pressbild

Läs även 8 nya beautyfavoriter – skönhetsredaktörens val!

Mest läst