Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Snabba pastarätter

19 okt, 2011 
AvFemina
pasta med basilika på vit tallrik
Annons

PASTA ALFREDO

(4 personer)
90 g smör
150 g parmesan, nyriven
3 dl grädde
3 msk persilja, finhackad
500 g nykokt fettuccine
Beredning: Smält smöret på svag värme. Tillsätt parmesanost och grädde. Låt koka upp och sedan småsjuda tills såsen tjocknar något. Obs! Rör hela tiden. Vänd ner persiljan. Häll såsen över nykokt, avrunnen pasta och blanda väl. Servera.
Tips! Pröva lite rivet citronskal på toppen, det är fräscht.

PASTA MED VITLÖK OCH OLJA

(4 personer)
3–4 vitlöksklyftor
11/4 dl olivolja eller efter smak
ev 1 hel liten torkad chilifrukt
salt
21/2 dl finhackad persilja
Till servering:

400 g nykokt spagetti
Beredning: Skala och krossa vitlöksklyftorna lätt, de ska ändå vara hela. Värm oljan i en stor stekpanna. Lägg ner vitlök och ev chili och fräs på låg värme i ca 10 min. Ta upp och kasta bort vitlök och ev chili. Vänd ner den nykokta, avrunna spagettin i pannan. Salta och blanda ner den finhackade persiljan. Servera på stört.

Annons

PIFFAD RAVIOLI

Torr ravioli gör ingen glad. Lite ­salviasmör gör susen!

(4 personer)
30–50 g smör
2 färska salviablad
Till servering:

4 portioner nykokt ravioli

riven parmesan
Beredning: Smält smöret tillsammans med de hela salviabladen. Ringla salviasmöret över den nykokta raviolin. Servera med parmesan.

BETHS BÄSTA

(4 personer)
2 stora vitlöksklyftor
50 g valnötter
1/2 tsk salt
1 dl färska basilikablad
50 g fetaost
100 g parmesanost
11/2–2 dl olivolja
Till servering:

4 portioner nykokt tagliatelle

gärna en fräsch grönsallad
Beredning: Lägg pressad vitlök, hackade valnötter och salt i en ­mortel och stöt samman till en nästan slät pasta. Tillsätt basilika, fetaost i bitar och riven parmesan och stöt samman till en kräm. Vispa ner ­oljan, lite i taget. Vänd ner röran i het, avrunnen pasta. Servera tillsammans med en fräsch sallad.

ITALIENSK KORVPASTA

Receptet är Paolo Robertos.

(4 personer)
250 g salsiccia (grynig italiensk korv)
4 tomater
1/2 finhackad gul lök
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
5 strimlade basilikablad
salt och svartpeppar
Till servering:

500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta

riven parmesan
Beredning: Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Skär tomaterna i små bitar. Bryn korv och all lök i ­oljan. Tillsätt tomater och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner såsen i den nykokta, avrunna pastan. Blanda väl och servera tillsammans med nyriven parmesan.

Annons