Svenska serier som har premiär 2022

04 jan, 2022 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Heartbeats, Lust och Limbo är tre exempel på efterlängtade serier som har premiär under året. Spana in hela listan med nya svenska titlar här!
Annons
TV: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022Brand logo
TV: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022

På senare år har vi blivit ordentligt bortskämda med bra svenska serier. Vi tänker till exempel på Kalifat, Störst av allt, Snabba cash och Vår tid är nu. Ja, listan kan göras lång – och 2022 ser inte ut att bli ett undantag.

Här listar vi 13 exempel på svenska seriepremiärer vi ser framemot lite extra i år!

Svenskar seriepremiärer 2022

Heartbeats

Heartbeats

Handling: Ny svensk dramaserie baserad på den norska succén Hjertslag. Handlingen kretsar kring Mio och Anders, vars liv plötsligt knyts samman på ett sätt som får deras dagar att förändras drastiskt.

Annons

Premiär: 12 januari

Visas på: C More

Mörkt hjärta

Mörkt hjärta

Handling: Verklighetsbaserad dramathriller som handlar om hur en gammal släktfejd och en ung stormande kärlek plötsligt leder till en familjetragedi med dödlig utgång.

Premiär: 5 februari

Visas på: Discovery Plus

Lust

Lust

Handling: Komediserie där handlingen cirkulerar kring ett gäng 40-plus-kvinnor som kämpar för att hålla lusten vid liv i en sexuellt frustrerad värld. Lust är HBO Max första svenska originalserie.

Annons

Premiär: början av 2022

Visas på: HBO Max

Vi i villa

Vi i villa

Handling: Dramakomedi baserad på Hans Koppels roman med samma namn. Handlar om 40-åriga Anders som känner sig instängd i det välpolerade förortslivet och får nog när han ser sin dotter i utanförskap. Längtan efter förändring leder till att han börjar trakassera sina grannar.

Premiär: våren 2022

Visas på: Discovery Plus

Tunna blå linjen - säsong 2

Tunna blå linjen säsong 2

Handling: Den hyllade dramasuccén kommer äntligen tillbaka och precis som i säsong ett få tittarna följa ett gäng poliser i Malmö, både på jobbet och privat. I den nya säsongen gör fyra nya poliser entré, däribland Mustafa al-Mashhadani som spelar rollen som Khalid, en kändispolis som är flitig föredragshållare med egen Youtubekanal och många engagerade följare.

Annons

Premiär: hösten 2022

Visas på: SVT

Nattryttarna

Nattryttarna

Handling: Dramaserie som bygger på en uppmärksammad historia om övergrepp som förekom på en ridskola i Sverige på 1990-talet. Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott, har varit med och skapat serien.

Premiär: hösten 2022

Visas på: TV4 och C More

Spelskandalen

Spelskandalen

Handling: Dramaserie där handlingen är inspirerad av verkliga händelser och personer. Kretsar, precis som namnet antyder, kring den spelskandal som skakade om sportvärlden i början av 1990-talet.

Annons

Premiär: hösten 2022

Visas på: SVT

Händelser vid vatten

Händelser vid vatten

Handling: Dramaserie baserad på Kerstin Ekmans prisbelönta deckare med samma namn. Utspelar sig i början av 1970-talet då ett brutalt dubbelmord begås i närheten av den lilla byn Svartvattnet. När polisen utreder morden möts de av tystnad från ortsbefolkningen, och de förblir därför olösta.

Premiär: hösten/vintern 2022

Visas på: SVT

Limbo

Limbo

Handling: Dramaserie där handlingen kretsar kring Ebba, My och Gloria, vars tillvaro drastiskt förändras när de får reda på att deras söner varit involverade i en svår bilolycka.

Annons

Premiär: datum ej satt

Visas på: Viaplay

The Playlist

Handling: Dramaserie om hur den svenska teknikentreprenören Daniel Ek och hans affärspartner Martin Lorentzon revolutionerade musikbranschen genom att lansera Spotify.

Premiär: datum ej satt

Visas på: Netflix

Clark

Clark

Handling: Kriminalserie där handlingen cirkulerar kring Clark Olofsson – Sveriges mest ökända gangster. Clark var bland annat iblandad i det gisslandrama som ledde till att begreppet Stockholmssyndromet skapades.

Premiär: datum ej satt

Visas på: Netflix

Lea

Lea

Handling: Dramaserie om en kvinnlig proffsboxare och hennes riskfyllda väg mot karriärens topp. Frågan är hur långt hon är villig att gå för att nå sina drömmar? Vägen dit visar sig nämligen vara farlig för både henne själv och för hennes närstående.

Annons

Premiär: datum ej satt

Visas på: SVT

Försvunna människor

Försvunna människor

Handling: Spänningsserie om en helt vanlig lastbilschaufför och familjefar i en småstad, som plötsligt begår ett ödesdigert misstag. Konsekvenserna av det han gjort ställer honom inför ett livsavgörande val.

Premiär: datum ej satt

Visas på: SVT

Se också: Här är fem nyheter på Netflix i januariBrand logo
Se också: Här är fem nyheter på Netflix i januari
Annons