• .
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

En klassisk tacos är alltid gott men det kan vara roligt att lyxa till sin fredagstacos eller överraska sina middagsgäster med något speciellt. Ceviche passar utmärkt att ha i sin tacos. Här visar Markiz Tainton hur du lyxar till din tacos med fisk. 4 personer Du behöver: 150 g laxfilé (fisken serveras rå)
 150 g torskfilé 
 1 dl limefrukt, pressad
 2 avokador
 ½ gurka 
 1 mango
 1/2 rödlök 
 1 -2 msk Sriracha
 0,5 dl sesamolja  
salt
peppar
 1 knippe färsk koriander  Till servering: Chilimajonäs Tortillabröd (små) Taco tubes

 Såhär gör du: 

1. Skär fiskfilén i kuber, lägg i en skål och häll över limejuicen och rör runt. 2. Låt stå i kyl i en timme. Syran i limen gör att fisken koagulerar – den blir lite som kokt, ljusare och fastare.

 3. Tärna avokadon, gurka och mangon. Skär löken och chilin och blanda i en skål med fisken och övriga ingredienserna. 

 4. Servera tillsammans med dina taco tubes och en smarrig chilimajonäs. Toppa med rostad majs. 
 Tips! Frys fisken innan du skär upp den så blir det lättare att få jämna och tunna skivor. Ceviche är en peruansk maträtt som serveras i stora delar av Sydamerika och övriga världen.  Själva tillagningen sker med hjälp av syra, vanligtvis citron och/eller lime, men även andra blandningar är möjliga. Syran påverkar proteinet på samma sätt som när man kokar eller steker fisk, och fisken blir vit och fast.   Rätten skall beredas i god tid innan servering, ibland 4-6 timmar för att syran skall tränga igenom och ”tillaga” fisken. Tunnare skivor går snabbare, cirka 30 minuter.

Kommer härnäst