Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Jobboutfits vår och sommar 2024 – shoppingredaktören guidar

07 maj, 2024 
Outfits till kontoret med klädkod smart casual under sommaren 2024
Ute efter inspiration till våren och sommarens jobbgarderob? Feminas shoppingredaktör har satt ihop 5 tidlösa och svala looks att bära till kontoret under årets varmare månader.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Att veta hur man ska eller vill klä sig till kontoret kan vara något av en utmaning i vanliga fall, men kanske blir det ännu mer att fundera över när sommaren och värmen närmar sig med stormsteg. För samtidigt som många vill känna sig välklädd och representabel på arbetet så ställer de stigande temperaturerna ökade krav på garderoben.

För att guida dig i stildjungeln under årets varmare månader har Feminas shoppingredaktör därför satt ihop fem tidlösa outfits med kontorskläder som passar perfekt att bära under våren och sommaren. Kopiera dem rakt av eller inspireras av dem för att skapa en look som passar din egen stil och preferenser.

Chloé Lecareux i en beige kostym, brunt linne och öppna skor
Foto: TT/Gigi Iorio/SplashNews.com

5 nyckelplagg för jobbstilen i vår och sommar

  • Kostymväst
  • Linnebyxor
  • Midikjol
  • Eleganta flats
  • Denim

Jobboutfits våren och sommaren 2024

Håll dig lika sval som stilsäker med dessa fem looks, som går att bära till kontoret hela våren och sommaren.

Annons

Look 1: Skräddad stilkrock

Kostymvästen är ett av säsongens stora trendplagg då den prickar in den skräddade trenden våren och sommaren 2024. Genom att kombinera den med trendiga vida jeans skapar du en snygg stilkrock som fungerar till alla tillfällen.

Outfit till kontoret på våren och sommaren med skräddad kostymväst, vida ljusa jeans, beige hobo-väska, armband med blå stenar och slingbacks

Kostymväst, Sofie Schnoor

Trendig kostymväst med sköldpaddsfärgade knappar. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Armband, Caroline Svedbom

Addera det lilla extra med ett stelt armband i guld och säsongens trendfärg ljusblå. Se fler varianter och köp armbandet här (reklamlänk).

Väska, MQ Marqet

En tidlös och stilsäker väska i en rundad hobo-modell och en beige nyans som går att matcha med allt. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Vida jeans, & Other Stories

Ljus denim hör definitivt sommaren till, särskilt i form av jeans med vida ben som också blir lite luftigare och svalare än ett åtsittande par. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons

Slingbacks, Tamaris

Svarta skor i slingback-modell är en av de stora trendskorna i vår och sommar. Dessa har en spetsig tå som är snygg att låta sticka fram under de vida jeansen, och har dessutom en skönt låg och bred klack. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Look 2: Office chic

Tolka säsongens skräddade trend med en sval och snygg linnekavaj och den matchande kostymkjolen i samma material. Kombinera med den tidlösa vita t-shirten och ett par klädda sandaler som håller dig sval i värmen.

Outfit till kontoret på sommaren med beige linnekavaj och matchande lång kjol, vit t-shirt, svart väska, beige sandaler och ring med pärla

Linnekavaj, MQ Marqet

En elegant och tidlös kavaj med klassisk passform i 100 % linne. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Väska, Mango

Svart väska med minimalistisk design och ett guldspänne på axelremmen. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons

Vit t-shirt, Arket

Den vita t-shirten är ett måste i basgarderoben – denna känns lite tyngre och därför lyxigare. Se mer och köp t-shirten här (reklamlänk).

Ring med pärla, Edblad

En vacker guldpläterad ring med en pärla som blir ett fint tillskott till en mer minmalistisk look. Se mer och köp ringen här (reklamlänk).

Linnekjol, MQ Marqet

Kombinera linnekavajen med en matchande kjol i samma material för en sommaranpassad version av den tvådelade kostymen. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Sandaler, & Other Stories

Ett par sandaler med elegant design kommer att passa lika bra till stranden eller strosandet på stan som till kontoret på varma sommardagar. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Look 3: Franska influenser

Den minimalistiska franska stilen slutar aldrig att inspirera. Ta in den tidlösa boucléjackan och kombinera med ett par raka jeans och svarta accessoarer för en look som håller år efter år.

Franskinspirerad outfit till kontoret på sommaren med vit boucléjacka, raka jeans, svarta mary janes, svart väska och smala solglasögon

Boucléjacka, Ellos

En elegant boucléjacka i neutrala toner, som kan knäppas diagonalt med de vackra knapparna eller bäras öppen. Se mer och köp boucléjackan här (reklamlänk).

Annons

Solglasögon, Dagmar

De trendsäkra och lite kaxigare smala solglasögonen passar perfekt att matcha med mer romantiska och "snälla" plagg som tweedjackan. Dessa från Dagmar kommer garanterat bli en ny favorit. Se mer och köp solglasögonen här (reklamlänk).

Väska, ATP Atelier

Accessoarer i svart kommer alltid att vara ett säkert kort, oavsett tillfälle och stil. Denna vackra väska har en lätt vågformad design och en silverfärgad kedja som också blir en extra detalj. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Jeans, Lindex

Ett par raka jeans är ett plagg som i princip passar med allt, året runt. Dessa i en snygg blå nyans och med skön stretch är en favorit hos flera på Femina-redaktionen. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Ballerinaskor, & Other Stories

2024 är ballerinorna trendskon nummer ett, och särskilt om den har en Mary Jane-design med en rem över foten som dessa. De gör sig extra bra till jeans men fungerar lika bra med klänningen för en romantisk sommarlook. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons

Look 4: Elegant möter romantiskt

En dag på kontoret, AW:n eller middagen ute – den här eleganta looken klarar av allt. Kombinera den eleganta satinkjolen och kavajen med sommarens bohemiska accessoarer för den ultimata sommarlooken.

Outfit till jobbet och kontoret med kavaj, satinkjol, ribbat linne, stråväska och bruna sandaler

Kavaj, Ellos

En tidlös kavaj i en snygg beige nyans som fungerar lika bra i sommarvärmen som mot hösten och vintern. Se fler färger och köp kavajen här (reklamlänk).

Ribbat linne, & Other Stories

Ett lite finare linne kommer att göra det enkelt att klä sig till både fest och när du vill vara lite finare klädd på kontoret. Detta ribbstickade linne är v-ringat och finns i flera fina färger, se mer och köp det här (reklamlänk).

Stråväska, Ellos

Från att enbart ha varit en strandväska börjar stråväskan nu leta sig in även i finrummen. Med andra ord är den här varianten med bruna detaljer i skinnimitation redo att följa med dig på alla sommarens äventyr. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons

Satinkjol, Lindex

Midikjolen är ett oslagbart plagg när du både vill ha det luftigt om benen och känna dig klädd. Denna svarta i satin går enkelt att matcha och kommer göra sig lika bra till festen. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Sandaler, Nelly

Älskar du Hermès populära sandaler men vill inte lägga en förmögenhet på sommarens sandaler? Då är dessa ett bra budgetalternativ! Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Look 5: Ton i ton

Ett av sommarens viktigaste nyckelplagg är utan tvekan linnebyxorna, som finns i många olika modeller och stilar. Väljer du en mer skräddad variant gör de sig dessutom utmärkt till kontoret under sommarhalvåret.

Outfit till kontoret under sommaren med vit skjorta, vitt linne, skräddade beige kostymbyxor och svarta accessoarer

Vit skjorta, Ellos

Den vita skjortan är det ultimata basplagget, som bärs året runt på olika sätt. Kombinera den med allt från linnebyxorna till minikjolen för en stilsäker sommarstil. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons

Smalt skärp, Lindex

Svart skärp i läder med ett silverfärgat spänne. Se mer och köp skärpet här (reklamlänk).

Linnebyxor, Arket

Ett par eleganta och skräddade linnebyxor med pressveck och hög midja. Se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Vit tank top, InWear

Det ribbade linnet med figurnära design räddar många sommarlooks, och gör sig dessutom riktigt bra under skjortan. Se mer och köp linnet här (reklamlänk).

Väska, Arket

Denna mullvadsfärgade väska i modell mindre passar lika bra med neutrala och naturnära toner som färgstarka kulörer. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Sandaler, & Other Stories

Ett par svarta lädersandaler som är en uppdaterad och mer cityanpassad version av sommarens flipflops. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons