Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

14 stilsäkra modenyheter som passar till kontoret

13 mar, 2024 
kontorskläder dam
Håll stilen med snygga jobboutfits på kontoret i vår. Här är de bästa modeköpen att bära på kontoret den här säsongen!
Annons

Peppa igång våren med en uppdaterad jobbgarderob! Butikerna är just nu fyllda av mängder med stilsäkra modenyheter som passar perfekt att bära på många kontor med den uttalade eller outtalade klädkoden business casual, alltså att klassiskt formella plagg kan blandas med mer vardagliga sådana. Vi har samlat plaggen och accessoarerna som enkelt och effektivt lyfter din jobbstil till nästa nivå!

Tiffany Hsu i rutig kostym med kavaj och kostymbyxor samt skärp i midjan och brun skinnväska
Streetstyle-profilen Tiffany Hsu visar att en tvådelad kostym gör hela jobbet för en stilsäker jobboutfit.Foto: TT/Instagram

Lyckas med jobbstilen

Att hitta sin jobbstil gör vardagen lite roligare, och lite lättare. Det vi bär på jobbet berättar något om vem vi är och hur vi vill framställa oss själva, därför är stilen viktigare än vad man kan tro. Här kommer några tips på hur du kan bygga den perfekta jobbgarderoben!

Annons

1. Låt accessoarerna ta plats

Om du vill hålla din outfit riktigt enkel men samtidigt ha något som poppar så finns det en enkel lösning – och den stavas accessoarer. Det är nämligen det enklaste sättet att få plagg som inte nödvändigtvis är särskilt uppklädda att se mer eleganta ut. Dessutom kan du genom accessoarerna skapa en mer personlig touch som speglar vem du är. Det kan vara allt från skor och smycken till en scarf eller håraccessoar – helt enkelt något som adderar det där lilla extra.

2. Satsa på bra nederdelar

En bra regel för att lyckas med jobbgarderoben är att fokusera på några få riktigt bra och tidlösa nederdelar som du vet har bra passform och är i kvalitativa material. När du exempelvis har en kvalitativ kjol i lagom längd, ett par jeans från ett märke du gillar och ett par kostymbyxor som sitter riktigt bra kan du istället lägga krutet på överdelar som färgstarka blusar, trendiga kavajer och lyxiga skjortor. Genom att uttrycka dig genom topparna kan du enkelt få en varierad jobbstil som känns både tidlös, spännande och trendig.

Annons

3. Planera dina outfits

Ett bra knep för att få till kontorsstilen är att göra ett tydligt klädschema och planera dina outfits för en hel vecka framåt. Då kan du i lugn och ro få en överblick över vad som finns i din garderob, göra genomtänkta val och undvika stressen som annars kan uppstå på morgonen. Vill du inte bestämma så långt i förväg? Bara att lägga fram kläderna på kvällen till nästföljande dag gör enorm skillnad för både stil- och stressnivå.

Plagg till kontoret för dam 2024

Från en stilsäker trenchcoat, skjorta i denim och trendiga plagg till en tidlös kavaj och loafers – här är de bästa modenyheterna som passar att bära till kontoret just nu.

Psst! Sugen på fler vårkläder? Satsa på en vårjacka, vårkappa, klassiska sneakers eller en tidlös kavaj.

1. Vit jacka, MQ Marqet

En tunn jacka med en skräddad och elegant design är ett plagg som löser många klädkriser. När temperaturen tillåter går den att använda som jacka både under våren och sommaren, men även innan dess passar den som ett alternativ till kavajen inomhus. Denna är dessutom gjord i linne som håller dig sval i värmen, se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons
Kort vit jacka i linne med bröstfickor från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Skjorta med markerad midja, Kappahl

Den klassiska vita skjortan är ett givet basplagg, och den här skjortan med fina detaljer blir ett bra komplement till den i jobbgarderoben. Den markerade midjan och långa ärmarna är detaljer som ger den en lyxig och exklusiv känsla. Bär den med jeans för en lika delar avslappnad och elegant look! Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Vit skjorta med markerad insvängd midja och långa ärmar för dam från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

3. Scarf, MQ Marqet

En mönstrad silkesscarf skapar en elegant twist till din jobbstil och vässar till vilken skjorta eller tröja som helst! Se mer och köp scarfen här (reklamlänk).

Annons
Vit och blå mönstrad sidenscarf från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

4. Jeans, Arket

De perfekta kontorsjeansen är ofta de som är tidlösa, minimalistiska och går att kombinera på olika sätt. Dessa raka jeans med medelhög midja kan matchas med de flesta toppar, kavajer och stickade tröjor. Se fler färger och köp jeansen här (reklamlänk).

Raka ljusa jeans med med medelhög midja för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

5. Loafers, Arket

Jakten på de perfekta vardagsskorna är över! Denna modell i läder är snygg till alla typer av byxor, kjolar och klänningar och funkar lika bra till jobbstilen som till feststilen. De har en precis lagom hög liten klack och en stilsäker minimalistisk design. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta loafers i skinn från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Kortärmad stickad tröja, Gina tricot

Om du vill ha något att variera den klassiska bas-t-shirten med så är en kortärmad stickad tröja helt rätt väg att gå. Den är lika användbar som t-shirten samtidigt som den ofta ser ännu mer välklädd ut, oavsett om du bär den under exempelvis kavajen eller som den är. Med andra ord, det perfekta kontorsplagget! Den här tröjan finns i flera olika färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Grå kortärmad stickad tröja från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

7. Blus, Mango

Det behövs faktiskt inte alltid något storslaget för att kontorslooken ska lyftas till nästa nivå; bara genom en snygg blus kan du höja modegraden flera snäpp. Den här blusen i chiffong är trendigt skir och har ett fint och diskret blommönster som är perfekt att styla till jeans för en lagom avslappnad och riktigt snygg jobblook. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Annons
Vit långärmad blus med blommor och knappar från Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

8. Vardagsväska, Little Liffner

En praktisk jobbväska som också är stilfull kan vara svårt att hitta. Men denna axelväska från Little Liffner prickar in alla rätt! Den är rymlig, har en snygg design inspirerad av märkets populära väska Tulip och kommer i riktigt snygg brun mocka. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Brun toteväska med tunna axelremmar och böljande design i mocka från Little Liffner
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

9. Kort trenchcoat, Arket

En tidlös trenchcoat är alltid elegant och är ett perfekt tillskott till jobbgarderoben under såväl vår som höst. Denna säsong ser vi både klassiska långa trenchcoat och kortare varianter av det tidlösa ytterplagget, som den här snygga. Se mer och köp den korta trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
Kort trenchcoat med fickor och breda slag för dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

10. Jeansklänning, Cos

Våren 2024 syns denim i alla dess former, på såväl plagg som accessoarer. Ett av plaggen som är på väg tillbaka med besked och som vi redan börjar se här och var är jeansklänningen. Den här vadlånga varianten i mörk denim har en skjortklänningsliknande design och passar utmärkt till kontoret. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Midiklänning i denim med långa ärmar och knäppning från Cos

11. Kavaj och matchande kostymbyxa, MQ Marqet

Kavajen och kostymbyxan gör sig alltid bra på kontoret var för sig, och nu när det skräddade modet är så trendigt bär vi dem mer än gärna med varandra. Denna kostym från MQ Marqet har den perfekta eleganta passformen och kommer i en vacker beige nyans som är perfekt i vår men som går att bära året om. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk). Kostymbyxan med vida ben hittar du här (reklamlänk).

Annons
Beige kostym med kavaj och vida kostymbyxor från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

12. Boucléjacka, Ellos

Ett snyggt alternativ till den mer formella kavajen är en elegant boucléjacka, som går att bära på många olika sätt. Kombinera den med allt från jeansen eller kostymbyxorna till midikjolen eller över klänningen – den passar till allt. Se mer och köp boucléjackan här (reklamlänk).

Vit boucléjacka med sned knäppning och vackra knappar från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

13. Midikjol, Ellos

Den här vadlånga satinkjolen är ett klassisk plagg som möjliggör oändligt med stylingmöjligheter till jobbet. Det blanka materialet med fint fall matchas elegant med en stickad tröja, skjorta eller varför inte en dressad kavaj? Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Svart midikjol i satin från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

14. Stickad klänning, Mango

Om det finns ett plagg som är lika passande till vardags som till fest så är det den stickade klänningen. Tack vare den perfekta kombinationen av elegans och komfort passar den här ribbstickade klänningen lika bra under en hel dag på kontoret med sneakers eller stövlar med högt skaft, som med ankelboots eller klackar till aw:n eller festen. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Svart ribbad stickad klänning med långa ärmar och vita kanter från Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons