Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Experten: Otippade tricket med din deo – så gör du

05 jul, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografjan krukau/pexels
Här är tricket som håller dig fräsch och torr i värmen på fler än ett sätt.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Det har varit några riktigt svettiga veckor med stark sol och många upplever det svårt att få till frisyren snyggt i värmen. När man väl lyckats med föningen krullar håret snabbt upp sig i nacken eller separeras i fuktiga strån för att det blir så svettigt och blött där. Hopplöst? Det behöver inte vara så. Det finns ett superlätt knep du kan pröva. Och allt du behöver är en vanlig deo, något de flesta redan har hemma.

Håll håret snyggt i värmen med din deo

Din deo kan inte bara hålla dig torr och fräsch under armarna. Den fungerar faktiskt utmärkt att rolla med den även i nacken. På så sätt slipper du bli alldeles blöt av svett här, något som snabbt kan få håret att krulla upp sig, en föning att bli förstörd eller göra att håret bara ser stripigt ut. Det finns några viktiga saker att tänka på innan du sätter igång och testar detta. Det första är att deodoranten måste vara en antiperspirant, annars fungerar det inte eftersom en vanlig deo inte stoppar fukt utan bara maskerar lukt. Det andra är att det också behöver vara en flytande deo. Krämer och sprayer fungerar inte lika bra. Deon behöver också torka innan du släpper ner håret. Annars kommer det kladda ihop sig med stråna. Här kan du med fördel hjälpa till med din hårfön men sätt den på lägsta temperatur för att inte få värmeslag.

3 x effektiva deodoranter

ny antiperspirant från nivea som håller huden torr i timmar

Derma Control Maximum Protection är ny antiperspirant från Nivea som håller dig torr i många långa och heta timmar utan att irritera huden. Den har en lätt blommigt fruktig doft och innehåller laktat, en ingrediens som återfuktar så att känslan blir extra fräsch. Den kostar 58 kr/50 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

fräsch och återfuktande antiperspirant som håller svett borta

Favorit på deofronten är Hydrating Antiperspirant från Ida Warg Beauty. Den har ett lite högre pris men har flera positiva egenskaper som får den att sticka ut i konkurrensen. Bland annat torkar den snabbt, doftar friskt grönt och lämnar inte några spår på kläderna. Formulan är alkoholfri men innehåller mjukgörande sheasmör. Den kostar 129 kr/50 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

deo mot svettningar från moss & noor

Moss & Noor är märket som fått bäst i test i flera undersökningar på sin After Workout Deodorant, en antiperspirant som är speciellt utvecklad för folk som är aktiva och tränar mycket. Favoritversionen är Fresh Grapefruit, en mild men ändå uppiggande doft. Den kostar 109 kr/60 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Tips!

Upplever du att din deo plötsligt tappat effekten? Då ska du testa det här smarta skönhetshacket.

Annons